15 грудня, 15:52

Держбюджет-2015 збереже вплив олігархів на економіку та політику – Сергій Таран

Проект Державного бюджету на наступний рік свідчить про те, що олігархи і надалі матимуть величезний вплив над економіку та політику країни.

Про це у прямому ефірі телеканалу «112 Україна» заявив політолог, член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран.

На його думку, такий варіант бюджету дозволяє олігархам зберегти корупційні схеми та ставить під питання проведення реформ.

Відтак, каже експерт, блокуватимуться будь-які принципи конкуренції, і за проведення необхідних реформи заплатить не великий бізнес, а прості громадяни.

«Однак без проголосованого бюджету нам буде дуже важко отримати міжнародну фінансову допомогу. Є вимоги міжнародної спільноти, є очікування бізнесу. Виходячи з цього, можна припустити, що бюджет до Нового року ми таки отримаємо», - зауважив він.

«Інша справа, що варіант, про який знає громадськість – виглядає достатньо сумно, адже економія витрат буде відбуватися за рахунок звичайних громадян, а не за рахунок надходжень до бюджету від олігархічних кіл», - зазначає політик.

Він також вважає, що бюджет 2015 року стане викликом для країни, адже не передбачає механізмів, які б дали змінити структуру економіки у бік розвитку малого та середнього бізнесу.

«Відповідно до такого бюджету збережуться монополії і буде повна відсутність конкуренції – це буде найбільшими проблемами», - резюмував політолог. 

Поділитися новиною:
Поділитися