15 грудня, 18:55

У Рівному активісти провели мітинг проти цензури і Мінправди

Громадські активісти разом із політичною партією «ВОЛЯ» провели в Рівному акцію, проти цензури і новоствореного Міністерства інформаційної політики України.

Активісти вийшли на місцевий Майдан Незалежності із заклеєними вустами та плакатами «Нема грошей на танки – зате є на Мінправди», «Міністерство інформації – величезна небезпека цензурі», «Стоп цензурі – ні згортанню демократії!».

Під час акції учасники зачитали своє звернення до Президента, Прем'єр-міністра та Верховної Ради із закликом відмовитися від створення Міністерства інформаційної політики.

За словами одного з організаторів акції - члена партії «ВОЛЯ» - Олега Філюка, мета акції - донести, що створивши таке міністерство, влада може відновити цензуру та посилити вплив держави в інформаційному просторі.

«Міністерство, згідно з положенням, має займатися тим, чим зараз журналісти займаються та недержавні інституції. Складається враження, що просто вигадують щось, що буде забирати з бюджету державні кошти. Хоча їх і так не вистачає всім громадянам, в першу чергу, соціально незахищеним, армії, яка напівроздягнена та напівгола», - наголошує активіст.

За його словами, існує велика ймовірність, що такий орган влади перетвориться на машину для зачищення ЗМІ.  

Прес-служба політичної партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися