15 грудня, 19:00

Олігархів треба змусити платити – Ольга Галабала

Прикриваючись війною й складною економічною ситуацією, влада змушує людей затягнути пояси.

Про це на прес-конференції у Чернівцях заявила член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

За її словами, скорочення видатків, які уряд запанував на рівні 27 мільярдів гривень, планують покрити не із кишень олігархів, а за рахунок простих громадян.

Вона вважає, що проект бюджету буде змінений і сподівається, що уряд відмовиться від збільшення пенсійного віку, скасування пільг для «чорнобильців», одиноких матерів та зменшення виплат по допомозі на дитину.

«Але є інший спосіб, як цієї ситуації можна уникнути - це взяти і примусити олігархів платити гроші у бюджет, адже зараз вони від цього захищені», - наголосила Галабала.

Вона заявила, що такі олігархи як Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ, Віктор Пінчук та Сергій Льовочкін, які наразі контролюють ринки металургії, нафти та газу, лише на минулих виборах витратили кожен від 80 до 150 мільйонів доларів, щоб мати своїх представників в усіх фракціях та групах.

«І тому, коли ставиться питання про прийняття законів, за якими вони у рік повинні будуть сплатити по 60, 70 навіть 100 мільярдів гривень – повірте, на це без тиску громадськості у парламенті та уряді ніхто не піде», - зазначила  політик.

На думку Галабали, нинішня ситуація в економіці може закінчитися колапсом.

«Якщо парламент та уряд приймуть цей несправедливий бюджет, у якому усім, окрім олігархів, затягнуть пояси, це може спровокувати соціальний бунт, який може закінчитися, у тому числі кровопролиттям», - наголосила вона.

Галабала переконана, що якщо зараз не ініціювати інформаційну хвилю щодо бюджету, нічого в майбутньому не вдасться змінити.

«Ми спілкувалися із представниками уряду, деякими нардепами. Вони готові підтримати ініціативу, але відходити вона має від простих людей, які піднімуться», - зазначила вона.

За словами політика, на 23 грудня вже плануються величезні мітинги, які організовують профспілки.

«Правда, оскільки ми знаємо, хто завжди стояв за профспілками, ми там можемо почути невдоволення діями влади, але аж ніяк не вимоги змусити заплатити олігархів у бюджет», - зауважила Галабала.

Як відомо, головою Ради Федерації роботодавців України, наприклад, є власник компаній Group DF Дмитро Фірташ.

Прес-служба політичної партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися