19 грудня, 13:44

МВС повинно відновити роботу свого інституту у Кіровограді – Ірина Суслова

Донецький юридичний інститут МВС України повинен передислокуватися на базу колишнього Кіровоградського юридичного інституту ХНУВС.

Відповідне звернення до голів облради та облдержадміністрації Кіровоградщини, а також начальника управління МВС та департаменту освіти області – надіслала народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

Про це вона заявила під час прес-конференції у Кіровограді.

За словами Суслової, приміщення колишнього Кіровоградського інституту має прекрасну матеріально-технічну базу і  все для того, щоб його знову запустити. Але наразі будівля експлуатується працівниками слідчих органів, і за свідченнями місцевих мешканців, використовується нераціонально.

«У центральній Україні є гостра потреба підготовки якісних правоохоронців, тим паче, що найближчий інститут, який готує такі кадри, розташований на тимчасово окупованій території у Донецьку. Тому я звернулася і до керівництва області, і до міністерств освіти та внутрішніх справ з проханням ініціювати відновлення такого закладу, бо він тут потрібний», - наголошує Ірина Суслова.

Вона додала, що в рамках децентралізації передбачене створення муніципальної міліції. Відповідно потрібні кадри, які будуть охороняти порядок на конкретній території.

«Таких спеціалістів потрібно готувати, тим паче, що на часі стоїть питання реформи правоохоронної та судової систем. У Кіровограді є фахівці, які працювали  у колишньому інституті, є матеріально-технічне забезпечення, усі приміщення у нормальному стані. Тому, фактично, нічого не потрібно відкривати заново, а просто перенести відділення донецького інституту сюди», - резюмувала нардеп від «ВОЛІ».

Поділитися новиною:
Поділитися