21 грудня, 17:30

Паски мають затягнути олігархи, а не звичайні люди – Ірина Суслова

За проектом Бюджету 2015 року усі основні фінансові платежі і наслідки проведення непопулярних реформ лягають на плечі простих громадян. Натомість, олігархи знову ухиляються від податків.

Про це на прес-конференції у Кременчуці заявила народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

«Я пропоную не цитувати Яценюка, який закликає: «Друзі, ми маємо затягти паски!», – а допомогти нам «затягти паски» олігархам», – сказала Ірина Суслова.

Згадуючи недоторканих олігархів, політик назвала прізвища Фірташа, Коломойського, Пінчука, Ахметова та Жеваго. За її словами, усі вони мають своїх представників у всіх фракціях Верховної Ради, тому забезпечують лобіювання їхніх інтересів.

За словами Суслової, ці законодавчі ініціативи дозволять наповнити бюджет за рахунок додаткових надходжень замість економії на найбідніших.

«Уряд сьогодні пропонує піти шляхом скорочення витрат на освіту, медицину, скасування пільг студентам, чорнобильцям, пенсіонерам на загальну суму близько 27 мільярдів грнивень та  хоче ввести дуже жорсткі правила для малого і середнього бізнесу. «ВОЛЯ» пропонує альтернативу. Гроші в бюджет, достатні для його збалансування, у розмірі приблизно 100 мільярдів грн. можна отримати змінивши правила для олігархів», - наголосила Ірина Суслова.

Політик наголосила на необхідності ухвалення Пакету антиолігархічних законів, який підготували партійці «ВОЛІ».

Йдеться про чотири законопроекти, зареєстрованих у Верховній Раді за номерами 1492, 1493, 1491 та 1127 депутатами політичної партії «ВОЛЯ» Юрієм Дерев'янком, Іриною Сусловою та авторським колективом - членами Ради партії Ольгою Галабалою та Сергієм Тараном.

«Якщо ми організуємо суспільний тиск довкола необхідності прийняття цих законопроектів, можна домогтися їх прийняття. Для цього потрібно 23 грудня прийти до Верховної Ради і висловити свої вимоги народним депутатам», - заявила Суслова.

Нагадаємо, у вівторок, 23 грудня, о 9.30 під Верховною Радою України розпочнеться акція «Олігархи мають заплатити». Під час мітингу люди ВОЛІ з усієї України вимагатимуть у парламентарів проголосувати за пакет «Антиолігархічних законів», який розробили партійці «ВОЛІ».

Усі деталі акції, а також реєстраційна форма для ініціативних груп розміщена за цим посиланням.

 
Поділитися новиною:
Поділитися