22 грудня, 15:39

Замість скандального ректора Мельника Податкову академію може очолити особа, що підпадає під люстрацію

Народний депутат, член політичної партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова просить Голову Державної фіскальної служби не допустити призначення на посаду ректора Національного університету ДПС України Павла Пашка, який підпадає піж люстрацію.

Про це йдеться у зверненні нардепа на адресу керівника ДФС.

«Прошу звернути Вашу увагу на те, що у період з 25 грудня 2010 року до 22 лютого 2014 року Пашко понад рік перебував на посадах, визначених у частині першій та другій статті 3 Закону України «Про очищення влади» та у визначений період не звільнив займану помаду за власним бажанням», - наголошується у зверненні.

Так, Пашко займав посаду директора Департаменту митної справи Державної фіскальної служби.

«Хоча критерії люстрації не застосовуються до кандидатів на посаду керівника вищих навчальних закладів та до керівників ВНЗ, можливість обрання та призначення особи, що формально не відповідає вимогам Закону України «Про очищення влади» та була причетною до злочинного режиму Януковича, суперечить вимогам громадянського суспільства», - зазначає Суслова.

За її словами, така позиція неодноразово підтверджувалася представниками студентського самоврядування, навчально-педагогічного складу та трудового колективу університету.

Тому обрання та призначення Павла Пашка на посаду ректора Національного університету ДПС України викличе суспільний резонанс, наголошує нардеп.

У відповідь на звернення Суслової у Державній фіскальній службі зазначили, що кандидатура Пашка уже внесена. У відповіді також підкреслюється, що обиратимуть ректора науково-педагогічні працівники, штатні працівники навчального закладу та студенти.  

Як відомо, Державна фіскальна служба виступає засновником Національного університету ДПС та уповноважена проводити конкурс на заміщення посади керівника даного ВНЗ.

Нагадаємо, саме цей навчальний заклад рік тому очолював екс-нардеп Петро Мельник, впійманий на хабарництві.

Як зазначає ДФС, наразі відомство внесло кандидатури п'яти претендентів на посаду ректора університету, серед них є також і Павло Пашко.

Поділитися новиною:
Поділитися