22 грудня, 16:16

Нардепи просять Прокуратуру змінити запобіжний захід для активіста, що порвав портрет Президента

Народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова звернулася до Прокуратури Вінницької області з вимогою надіслати клопотання до міського суду щодо заміни запобіжного заходу для Юрія Хорта Павленка, якого було затримано 8 грудня за те, що він порвав портрет Президента під час масових протестів громадськості у Вінницькій ОДА.

Про це вона заявила у Вінниці на акції перед будівлею обласної Прокуратури.

Суслова надала Прокуратурі своє та зобов’язання ще чотирьох народних депутатів (Юрія Дерев'янка (партія «ВОЛЯ»),Ігоря Луценка (ВО «Батьківщина»), Дмитра Яроша («Правий сектор») і Юрія Левченка («Свобода»), які готові взяти Павленка на поруки.

«Звернення до прокуратури – вимушене. Бо Вінницький міський суд відмовляється розглядати клопотання захисту про зміну міри запобіжного заходу», - пояснює Ірина Суслова.

«Прокурор запевнив нас, що це питання буде невідкладно розглянуте і буде прийняте відповідне рішення у законному порядку», - заявила народний депутат.

«Ми звернули увагу прокурора на те, що справа проти Хорта має негативний суспільний резонанс і сприймається суспільством як несправедливий крок влади, коли безпідставно ув’язнюється громадський активіст», - наголошує Олексій Бонюк.

В свою чергу, як розповідає правозахисник, з вуст прокурора звучали і контрпозиції.

«Він, зокрема, вважає, що існують ризики подальших дій щодо вчинення правопорушень. Однак, ми намагалися пояснити, що оскільки відповідальність на себе бере народний депутат – варто чекати виконання усіх зобов’язань», - зазначив член Ради партії «ВОЛЯ».

Нагадаємо, п’ять народний депутатів України Юрій Дерев'янко та Ірина Суслова (партія «ВОЛЯ»), Ігор Луценко (ВО «Батьківщина»), Дмитро Ярош («Правий сектор») і Юрій Левченко («Свобода») надали письмові зобов'язання взяти на особисту поруку громадського активіста Юрія Павленка, який був затриманий під час подій під Вінницькою ОДА 6 грудня і стосовно якого було прийняте рішення судом про тримання під вартою протягом 60 днів.

Поділитися новиною:
Поділитися