23 грудня, 16:44

Держбюджет – тест для влади на європейськість, - Сергій Таран

«Поки що суспільство не побачило нічого, окрім голосних заяв Уряду. Якщо Уряд заявляє про необхідність непопулярних реформ, то вони повинні бути непопулярними для всіх, а не лише для соціально незахищених верств населення», - заявив член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран в ефірі телеканалу ТВІ.

За словами партійця, зараз існує ілюзія, що в державі немає грошей. Насправді ж вони сконцентровані в руках олігархів.

Сергій Таран зауважив, що до сьогодні діють старі схеми, які дозволяли олігархічним групам отримувати надприбутки, створювати штучні монополії, уникати оподаткування через трансфертне ціноутворення (наприклад, нафто-переробна галузь).

Політик зауважив, що за президентства Януковича було приватизовано за безцінь багато стратегічно важливих для країни підприємств, зокрема 13 облгазів, 18 міськгазів, ТЕЦ. У влади є більшість в парламенті та всі можливості змусити олігархів доплатити кошти недоотримані від приватизації. Це додасть до Держбюджету 20 млрд. грн.

Політик сподівається, що парламентарі заради уникнення соціального напруження будуть вимушені піти на непопулярні і для олігархів заходи. - «Всі мають розуміти: якщо олігархи і надалі будуть впливати на політиків – це унеможливить будь-які реформи. Тому що реформи – це сприяння малому і середньому бізнесу, розвиток середнього класу, смерть монополіям, а це автоматично означає смерть олігархії.

«Партія «ВОЛЯ» вважає за потрібне пропонувати суспільству не тільки протест, а і механізми боротьби, конкретні дії. Зокрема, йдеться про Пакет антиолігархічних законопроектів», - підкреслив С. Таран.

Політик наголошує, що жодні реформи не можливі без довіри людей, а для влади це зараз дуже критичне питання. «Для того, щоб зберегти цю довіру треба показувати, що непопулярні реформи змусять затягнути паски всіх. І основним є прийняття Держбюджету на 2015 рік. Він може показати серйозність у відношенні влади до реформ. Цей бюджет – тест на європейськість», - переконаний член Ради партії «ВОЛЯ».

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися