23 грудня, 17:27

Люди ВОЛІ з різних областей України приїхали підтримати «антиолігархічні» законопроекти

На акцію «Олігархи мають заплатити!» приїхали активісти з різних областей та міст України. Вони вимагають перекласти фінансовий тягар по наповненню Держбюджету з простих людей на олігархів та дозволить його наповнити на більше ніж 100 мільярдів гривень.

Активіст з Калуша Івано-Франківської області Михайло Якимчук розповів, що місцевий актив партії «ВОЛЯ» за останні дні провів багато зустрічей із студентами, медиками, профкомами, малим та середнім бізнесом.

«Івано-Франківщина чітко заявляє: потрібно скасувати податкові пільги для олігархів та примусити їх справедливо сплачувати податки, замість того, щоби поповнювати бюджет за рахунок скорочення зарплат освітянам, медикам, та урізанням пільг малозабезпеченим верствам населення», - наголосив Якимчук.

Івано-франківські активісти планують підписати листа з такою пропозицією від громад Івано-Франківщини та направити Президенту, Прем’єр-міністрові та Голові Верховної Ради України.

Богдан Тихончик з Білої Церкви, виступаючи на брифінгу у Верховній Раді сказав, що люди ВОЛІ вимагають не скасовувати державні видатки на соціальну сферу, а прийняти пакет «антиолігархічних» законів, які зареєструвати члени партії «ВОЛЯ».

«Ми розуміємо, що прийшов час економити та проводити реформи, але нехай наші народні депутати мають ВОЛЮ прийняти ці закони і нехай скасують пільгове оподаткування для олігархів. Олігархам прийшов час платити», - акцентував білоцерківський активіст.

Ружена Волянська з Тернополя попросила владу бути більш уважнішою до людей. 

«Сьогодні Тернопільщина не критикує владу. Ми допомагаємо їй і просимо почути народ і прийняти «антиолігархічні» закони. Ми не вимагаємо розорення олігархів. Ми лише закликаємо, щоб паски затягували не народу України, не соціально вразливим верствам населення - студентам, освітянам, медикам, пенсіонерам, а олігархам, які продовжують отримувати надприбутки, не сплачуючи податки у державний бюджет. Ми вас закликаємо і готові допомогти в тому, щоб наша держава рухалася в демократичному напрямку, не забуваючи про те, що народ обрав вас, щоб ви відстоювали його інтереси», - підкреслила політик. 

Волянська закликала владу «зробити дооцінку «прихватизованих» підприємств та розірвати договори із офшорними зонами».

Студент з міста Ірпінь Дмитро Педченко виголосив вимогу від студентства:

«Якщо у видатковій частині Держбюджету на 2015 рік не будуть закладені кошти всім категоріям студентства – ми оголосимо загальноукраїнський студентський страйк. Ми будемо відстоювати наше права на життя. Тому що за 730 гривень прожити в нашій державі неможливо». 

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися