24 грудня, 15:36

Олігархи уникають оподаткування при експорті та недоплачують 70 мільярдів у Держбюджет - Дерев’янко

Про це в ефірі телеканалу РАДА заявив народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

За словами нардепа, підготовка Держбюджету та змін до Податкового кодексу відбувається кулуарно.

«Сьогодні Уряд пропонує затягнути громадянам паски ще сильніше, але економити на соціальних виплатах неприпустимо», - підкреслив нардеп.

На думку політика, спочатку необхідно наповнити державний бюджет, а потім вже дивитися, що можна скорочувати. Наповненню більш ніж на 100 млрд гривень сприятиме прийняття Пакету антиолігархічних законопроектів, зареєстрованих партією «ВОЛЯ». Ці закони повинні бути прийнято, тому що вони є бюджетоутворюючими.

«ВОЛЯ» наполягає на тому, щоб була негайно скасована податкова пільга олігархам, які сьогодні, згідно з чинним законом про трансфертне ціноутворення, можуть не платити податки аж до 2018 року, продаючи продукцію за кордон за світовими цінами. Через підвищення курсу валют, вони отримали ще більше доходів. В першу чергу, це стосується товарних груп Фірташа, Ахметова, Льовочкіна, Бойка, Клюєва, Пінчука тощо. Відміна цих преференцій для олігархів дозволить наповнити Бюджет-2015 на близько 70 млрд гривень.

На думку народного депутата, відмінити податкові пільги для олігархів та збільшити розмір податків для них необхідно, в першу чергу, для того, щоб не збурювати людей.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися