24 грудня, 16:13

Олігархи мають платити чесну ренту за використання українських надр – Ольга Тищенко

Збільшення рентної ставки на 15-25% за використання надр і видобуток корисних копалин, що пропонується законопроектом партії «ВОЛЯ» №1493, принесло б до держбюджету 2015 року 7,7 мільярдів гривень. А прийняття повного Пакету «антиолігархічних»» законів – дало б до Держбюджету-2015 близько 100 мільярдів гривень, які мали б заплатити зі своєї кишені українські олігархи.

Про це після акції «Олігархи мають заплатити», яка відбулася 23 грудня під Верховною Радою, заявила людина «ВОЛІ» із Кременчука Ольга Тищенко.

Як вона повідомила, законопроекти «ВОЛІ» навіть не включили до порядку денного Ради.

«Народний депутат України Юрій Дерев’янко, який є одним із співавторів цих законопроектів, дві години сидів на погоджувальній раді парламенту і йому не надали навіть слово», - розповідає Тищенко.

Вона також повідомила, що за інформацією нардепа «ВОЛІ» Ірини Суслової, у проекті Держбюджету-2015, рентна ставка на видобуток нафти стала навіть меншою у порівнянні з поточним роком, на газ – мінімально зросла, а ставка на видобуток руди взагалі не виділена окремим рядком.

Вона додала, що люди «ВОЛІ» й надалі будуть вимагати, щоб положення Пакету антиолігархічних законопроектів були враховані перед тим, як ухвалювати закон про Держбюджет, адже саме ці закони дають можливість збільшити дохідну частину бюджету на 100 мільярдів гривень, які заплатять не найбідніші люди, а багаті олігархи.

За матеріалами видання «Телеграф»

Поділитися новиною:
Поділитися