25 грудня, 18:05

Активісти «ВОЛІ» запропонували франківчанам «затягнути паски олігарху»

Активісти Івано-Франківського осередку партії «ВОЛЯ» на одній з центральних площ міста організували флеш-моб «Затягнути паски олігархам». Акція була організована для того, щоб привернути увагу громади до проекту Держбюджету на 2015 рік, згідно уріжуть соціальні виплати найбіднішим верствам населення.

Всім перехожим міста активісти пропонували затягнути пасок на манекені олігарха.

«При формуванні Держбюджету на 2015 рік урядовці кажуть, що ми маємо затягнути паски. Але виходить так, що паски затягуватимуть найбідніші верстви населення, а олігархи і надалі користуватимуться всіма бюджетними пільгами. Замість того, щоб направляти ці кошти в Держбюджет, всі кошти йдуть на офшорні рахунки», - говорить один з ініціаторів акції, член партії «ВОЛЯ» Володимир Кушніренко.

Також активісти продемонстрували мешканцям обласного центру три кошики з продуктами з мітками – 2013, 2014, та 2015 роки. Це було зроблено, щоб продемонструвати, що кількість продуктів, що можуть придбати пересічні українці різко падає через інфляцію.

Пані Оксана, пенсіонерка з Івано-Франківська, скаржиться, що при теперішніх цінах і так важко себе забезпечувати, а тут ще й соціальні виплати скоротять.

«Я взяла участь в цій акції, та затягнула пасок цьому «олігарху», бо таким олігархам, які зараз при владі, потрібно затягувати паски усюди: на шиї, руках, ногах. Нам і так зараз важко, а олігархи і далі «жирують» і збагачуються за наш рахунок», - каже жінка.

Партія «ВОЛЯ» внесла до Верховної Ради 4 законопроекти, як альтернативу «бюджету-геноциду» на 2015 рік.

«Держбюджет, який пропонує Уряд, має затягнути паски найбільш вразливим верствам населення: бюджетникам, освітянам, медикам та малим підприємцям. Натомість ми запропонували альтернативу, як можна зекономити і отримати додатково в бюджет не 27 мільярдів, як пропонує Уряд, а більше 100 млрд», - розповіла активістка «ВОЛІ» Тетяна Пришляк.

Наприкінці, до акції долучився «Фронтовий вертеп», де поряд із традиційними героями вертепів  були  «бійці зони АТО», «зелені чоловічки», та «президент Росії».

Поділитися новиною:
Поділитися