28 грудня, 16:29

Люди ВОЛІ у Кременчуці ініціюють створення громадської ради

Люди ВОЛІ у Кременчуці Оксана Піддубна та Ольга Тіщенко вимагають створення громадської ради при мерії.

Свою вимогу вони разом з представниками інших громадських організацій озвучили на зустрічі із секретарем Кременчуцької міськради Василем Івком.

Активісти наголосили, що питання організації громадської ради при мерії піднімають ще із травня 2014 року, проте гострим воно стало після скандальної сесії міськради Кременчука 23 грудня.

Однак, Василь Івко так і не дав відповіді, чи дадуть дозвіл на створення такої громадської ради. Натомість, член партії «ВОЛЯ» Ольга Тіщенко заявила, що механізм її створення прописаний у Постанові Кабінету Міністрів №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 року.

Та чиновники вказують на рекомендаційний характер постанови, не бачачи поки що необхідності створення такого органу, а також вимагають надати активістами механізм його створення.

В свою чергу, за словами Ольги Тіщенко, вони й надалі наполягатимуть на застосуванні саме урядової постанови.

«Ми збираємося надіслати офіційного листа на міськраду, де наполягатимемо на тому стандартному механізмі створення громадської ради, який прописаний у постанові Кабміну №996. Також плануємо скористатися депутатським запитом від нардепів «ВОЛІ», - про такі подальші дії активістів розповіла людина ВОЛІ.

За матеріалами видання «Телеграф»

Поділитися новиною:
Поділитися