28 грудня, 18:03

«ВОЛЯ» і громадські організації подадуть список вимог до Уряду щодо Держбюджету

Представники партії «ВОЛЯ» та громадські рухи - Реанімаційний пакет реформ, Фінансовий Майдан, Нова країна – домовилися напрацювати спільний список вимог для подачі їх Уряду та парламентарям щодо недопущення прийняття геноцидного Держбюджету-2015.

Про це під час мітингу «Олігархи мають заплатити», організованого людьми ВОЛІ заявила член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

«Усі ми вимагаємо зважено підійти до питання формування Держбюджету і просимо не ставити ультиматуму парламентарям. Бо якщо ми зараз не приймемо бюджет із урахуванням думки народу, то вже після свят у регіонах, де люди просто не матимуть на що жити, відбудеться величезний соціальний вибух», - наголошує політик.

«Уряд пропонує, в тому законі, який вони подали в парламент, залишити всі податкові пільги для олігархів, більше того регулювати їх в ручному режимі самим урядом», - наголошує Галабала.

Вона додала, що натомість прості люди отримали податок на нерухомість, за яким вони сплачуватимуть 24 гривні в рік з кожного квадратного метра площі.

«Не уявляю, як бабуся у селі буде платити 2500 грн за свою хату. Ми також отримали податок на спадщину, а це означає, коли ви отримали у спадок хату, ви маєте сплатити до бюджету приблизно 25-30 тис. грн. Отримали також збільшення оподаткування депозитів для людей , і всі ці кроки просто вимивають гроші від людей у бюджет, замість того , щоб взяти ці гроші у олігархів», - зазначає політик.

Людина ВОЛІ також розповіла, що очікувалося, що балансування бюджету відбудеться, у тому числі, за рахунок скорочення чиновницького апарату.

«Ми не на 10%, а наполовину маємо скорочувати держапарат. В Україні 60 000 податківців, 10200 осіб працюють в Держкомстаті, який проїдає півмільярда гривень, близько 6000 в сільгоспінспекції. Саме тут необхідно проводити скорочення, а не урізання виплат вчителям. Вони із надбавками отримували 2000-2500 грн. Без них – будуть мати вдвічі менше. Як за такі гроші прожити», - акцентувала Галабала.

Вона також розповіла, що було сподівання, що бізнесу дадуть вийти із тіні, що він почне заробляти гроші, створювати робочі місця, а відповідно платити у бюджет.

«Натомість, замість єдиного соціального внеску у 18%, про що навіть писали у коаліційні угоді, уряд вимагає 25%. З точки зору реформ це абсолютно неправильно», - наголошує політик.

За її словами, простим людям України у 2015 році потрібно дати просто пережити цей рік, а за цей це час продумати правильні економічні реформи і впроваджувати їх вже з 2016 року.

Поділитися новиною:
Поділитися