30 грудня, 16:33

У голосуванні за Держбюджет, на жаль, перемогли представники старої системи, - Юрій Дерев’янко

Про це в ефірі «Еспресо-ТВ» заявив народний депутат, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко. Політик прокоментував поспіх у прийнятті бюджету, та нові податки для громадян, які вводяться з нового року.

«При голосуванні за Держбюджет, ми всі мали змогу побачити боротьбу старої та нової системи роботи в парламенті. Спосіб «протискання» важливих для країни законів продемонстрував, що представники старої системи, на жаль, перемогли. Мені дуже прикро, що представники нових партій проголосували наосліп», - зауважив партієць.

За словами Дерев’янка, поспіхом прийнятий документ не відповідає ані духу, ані суті парламентаризму. Депутати не мали на руках документу і ті хто брав участь у голосуванні, віддав свій голос фактично за назву документу, а не за зміст.

Народний депутат також звернув увагу на те, що основний фінансовий закон країни був внесений на голосування о 5 годині ранку і не було жодної причини голосувати о такій годині і таким поспіхом, адже можна було зробити це у вівторок, попередньо давши народним обранцям 5-6 годин на ознайомлення з текстом документу.

«Ті, хто голосував дали можливість 3-5 людям написати текст бюджету на свій розсуд. Навіщо тоді потрібна Верховна Рада?» - обурився Дерев’янко.

Депутат прокоментував також і податкові нововведення

щодо оподаткування національних лотерей та ігрового бізнесу:

«Всі закони містять ознаки корупційності, але якщо ми говоримо про лотерею, то 10% від призового фонду до 10% від обігу буде надходити в бюджет. Ідея правильна, але необхідний фіскальний контроль в усіх цих закладах»

щодо створення умов для малого та середнього бізнесу:  

«Ми давали поправку до бюджету з тим, щоби не було 10% спеціального мита на імпортну сировину для українських виробників. Вона врахована не була, тепер будуть оподатковуватися і сировина и готова продукція. Уряд має підтвердити, що це нововведення не скасує наші преференції від торгівлі з ЄС»

щодо податку на нерухомість:

«Введення цього податку віднесено до компетенції місцевих рад. Юрій Дерев’янко вважає, що, зважаючи на політичну ситуацію, вони навряд чи зважаться на такий крок. Депутат вважає, що цей податок має застосовуватися дуже диференційовано, тобто основне податкове навантаження повинно лягти на багатих».

щодо зменшення єдиного соціального внеску до 16%:

«Ідея виведення зарплати з тіні дуже правильна. Принцип закону один –щоби бюджет отримав грошей не менше ніж в минулому році. Але це означає що ті підприємства, які платили по-білому, не зможуть сьогодні збільшити ще на 30% офіційну зарплату і вони будуть продовжувати платити податок в розмірі 41%. Ті, хто платив по-сірому, зможуть вийти з тіні та платити 16%+ податок з фізичних осіб 15%. Але це ставить в дискримінаційне положення для тих, хто платив по-білому. Цей підхід треба вдосконалювати».

щодо збільшення оподаткування доходів від депозитів у розмірі 20%:

«Раніше була диференційована ставка, якщо особа отримувала більше мільйона доходів від депозитів, то і платила більше. Зараз ми спостерігаємо таку собі «зрівнялівку» у підходах до оподаткування пасивних доходів»

Серед досягнень «ВОЛІ» у новому парламенті, Юрій Дерев’янко назвав зміни у законодавство по трансфертному ціноутворенню, відміну пільг для олігархів, введення поняття «міжнародна біржа». За словами народного депутата, це додасть до Держбюджету 10 мільярдів гривень на рік.

Прес-служба партії «ВОЛЯ» 

Поділитися новиною:
Поділитися