10 січня, 15:08

«ВОЛЯ» вимагає відсторонити Калетніка

Партія «ВОЛЯ» вимагає відсторонити Григорія Калетніка із посади президента Вінницького національного аграрного університету (ВНАУ) та провести розслідування усіх ймовірних злочинних діянь, які він, або наближені до нього особи, здійснили за часів його ректорства.

Про це йдеться у зверненнях народного депутата України від партії «ВОЛЯ» Ірини Суслової до Президента, Міністра аграрної політики і продовольства та Міністра освіти і науки України.

Також Ірина Суслова просить вжити вичерпних заходів щодо забезпечення неупередженості виборів ректора ВНАУ, які мають відбутися 15 січня 2015 року.

Як стало відомо із чисельних звернень громадян до депутата від партії «ВОЛЯ», Григорій Калетнік на посаді ректора ВНАУ здійснив ряд злочинних дій. Зокрема, через шахрайські схеми заволодів близько 20 мільйонами гривень, виділеними в рамках Кіотського протоколу на перебудову корпусів університету.

Люди ВОЛІ вимагають провести розслідування, а також забезпечити неупереджене голосування за кандидатів на посаду нового ректора ВНАУ.

Окрім цього, партія «ВОЛЯ» вимагає відсторонити Янчук Г.В. від виконання обов’язків ректора ВНАУ, а також відсторонити Кадигроба С.В. від посади начальника Департаменту агроосвіти Міністерства аграрної політики та продовольства України, у зв’язку із приховуванням ймовірних злочинних діянь Калетніка Г.М. під час проведення фінансової перевірки університету у квітні 2014 року.

Поділитися новиною:
Поділитися