12 січня, 19:34

Ольга Галабала: Єзупільська лікарня повинна бути перенесена, а на місці старої лікарні треба зробити меморіал

Єзупільска міська лікарня (Івано-Франківська область) повинна отримати нове приміщення, яке давно обіцяє влада.

На цьому наполягає один з лідерів партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

«Чиновники постійно знаходять кошти в бюджеті на такі речі, як надбавки до своєї зарплати, чи премії, проте забувають виділяти кошти на найнеобхідніше – медицину. Цього року потрібно виділити з бюджету необхідні кошти для того, щоб врешті-решт завершити будівництво нового приміщення для міської лікарні», - вважає Галабала.

За її ініціативи та ініціативи народного депутата Юрія Дерев'янка було направлено відповідне депутатське звернення до Кабінету Міністрів та до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука.

В своєму зверненні Дерев'янко попросив при формуванні державного бюджету врахувати необхідність завершення будівництва приміщення адмінбудівлі для Єзупільської лікарні.

Згідно з рішенням сесії селищної ради та загальних зборів пайовиків селянської спілки «Єзупільска» недобудоване двоповерхове приміщення, яке планувалось під адмінбудинок селища, передано під лікарню ще на початку 2000 років.

Керівництво області обіцяло виділити кошти на добудову цього приміщення ще у 2001 році, проте до сьогоднішнього дня проблема не вирішена.

Як відомо, на території теперішньої міської лікарні нещодавно було знайдено рештки 175 людей закатованих каральними органами колишнього СРСР. Тому на думку політиків, на території теперішньої лікарні має бути меморіал.

Такої ж думки дотримується головний лікар Єзупільської лікарні Михайло Запухляк.

«Новобудова вже тричі мала бути завершена, але ніколи на неї не могли знайти коштів. Якщо нове приміщення буде добудоване, то територія теперішньої лікарні має бути меморіалізована. Приміщення монастиря, в якому зараз знаходиться лікарня, ймовірно, повинно використовуватись за своїм первинним призначенням», - вважає головний лікар.

На даний час Єзупільска міська лікарня знаходиться в приміщенні колишнього монастиря, яке було збудоване ще у 15 столітті. Раніше це приміщення було в користуванні каральних органів колишнього СРСР-КДБ, НКВС. Нещодавно на подвір'ї цієї лікарні було знайдено рештки 175 людей.

Питання перенесення лікарні до іншої будівлі на даний час стоїть дуже гостро, оскільки відвідування теперішньої будівлі лікарні паплюжить пам'ять про предків мешканців села Єзупіль, закатованих каральними органами колишнього СРСР.

  
Поділитися новиною:
Поділитися