12 січня, 21:09

ДАІшники Вінниці відмовляються виконувати закон – людина ВОЛІ

У Вінниці люди ВОЛІ вимагають від працівників ДАІ виконувати закони України. Адже наразі власникам автотранспортних засобів, які переобладнали свої вантажні автомобілі на пасажирські до 1 січня 2015 року, відмовляються замінити техпаспорти із вказанням нового цільового призначення авто.

За словами одного із лідерів партії «ВОЛЯ» у Вінниці Олександра Мордюка, працівники ДАІ мотивують свою відмову тим, що «їм не прийшли відповідні роз’яснення з Києва, що робити із тими автотранспортними засобами, які були переобладнанні у 2014 році, але заміну техпаспортів яких потрібно робити у 2015-му».

В свою чергу, місцеві партійці ВОЛІ переконані, що «закон зворотної сили не має».

«Працівники  ДАІ однозначно мають замінити документи людям, які переобладнали свої авто з вантажних на пасажирські. Тому що дані автомобілі вже внесені до бази даних як пасажирські транспортні засоби. А заміна технічного паспорту є формальністю», - каже Олександр Мордюк.

Він додає, що закон всі зобов’язані виконувати, навіть якщо це комусь не подобається.

«Зрозуміло, що із 2015 року, як того вимагає новий Податковий кодекс, всі повинні сплачувати новий акцизний збір. Але чому це мають робити люди, які зробили переобладнання у 2014 році. Це несправедливо і неприпустимо», - наголосив Мордюк.

За його словами, начальник ДАІ Вінницької області Павло Солоненко під час зустрічі із громадськими активістами пообіцяв позитивно вирішити це питання після проведення відповідних переговорів із уповноваженими особами у Києві.

«Ми беремо це питання під особистий контроль. Будемо бачити, як це питання вирішиться впродовж наступного тижня. Якщо нічого не зміниться, то діятимемо рішучіше, бо закон – один для всіх», - резюмував член партії «ВОЛЯ».

Поділитися новиною:
Поділитися