13 січня, 12:13

Тим, хто останні 5 років боровся з корупцією в Україні, не місце в Антикорупційному бюро – Дерев'янко

Народний депутат Юрій Дерев'янко сподівається, що на цьому сесійному тижні Верховна Рада ухвалить законопроект, який дозволить швидко запустити роботу Антикорупційного бюро.

Про це він сказав в ефірі «112 каналу» в програмі «Чиста політика».

За словами нардепа, зараз є зареєстровані три законопроекти №1604, №1660 і №1660-1, які дають можливість швидко запустити роботу бюро.

«Там не тільки треба внести зміни щодо термінів, там треба внести зміни щодо кількості кандидатур, які наша поважна комісія обирає. Там по закону зараз три, а нам треба одну», - зазначає він.

«Мало того, нам треба забезпечити фінансову незалежність голови і всіх членів Антикорупційного бюро і так само прописати процедури щодо їхньої незалежності з точки зору призначення і звільнення. Всі ці норми є в цьому законопроекті і є на порядку денному цього сесійного тижня. У нас цей закон є, і я впевнений, що ми це підтримуємо», - додав Дерев'янко.

Також нардеп висловив свою думку з приводу кандидатури на пост голови Антикорупційного бюро.

«На мій погляд це повинен бути українець, громадянин України. Якщо це буде іноземець, який набув українське громадянство, можливо це навіть і краще. Чому? Тому що на превеликий жаль, ми боремося з корупцією 23 роки уже і всі ті борці не показали жодного результату», - наголосив він.

«Нашим законопроектом передбачено, що ті люди, які останні п'ять років боролися з корупцією в СБУ, міліції, Податковій, на Митниці, не можуть бути прийняті до Антикорупційного бюро», - додав Дерев'янко.

Як відомо, група народних депутатів, в тому числі Юрій Дерев'янко, 9 січня зареєстрували в парламенті Проект Закону №1660-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції».

Поділитися новиною:
Поділитися