14 січня, 10:43

Ольга Галабала зрушила з мертвої точки справу банди крадіїв на Івано-Франківщині

Член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала допомогла жителям села Живачів Тлумацького району покарати грабіжників, які вже понад 5 років тероризують місцевих жителів.

«Громада села звернулася по допомогу ще під час виборчих перегонів. На той час в селі відбулося близько 10 крадіжок. І всі знають, хто краде і навіть де продає потім це майно. Для мене це звучало абсолютною дикістю, що селян обкрадають і всі про це знають. При цьому мешканці села самостійно влаштовують нічні патрулі, а міліція нічого не робить», - зазначила один з лідерів партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

«Через депутатський запит ми звернулися до прокуратури. Була здійснена перевірка фактів бездіяльності міліції і справа нарешті зрушилася з мертвої точки», - пояснила вона.

Мешканці Живачіва кажуть, що у селі вже багато років вирує банда грабіжників, яка складається з шести чоловік, в тому числі серед них є і жінка. Ці люди регулярно та систематично грабують людські обійстя, як кажуть селяни.

За словами уродженця села Живачів Олексія Василишина, який уже багато років страждає від рук грабіжників, місцеве населення роками бореться з цією бандою, однак зарадити цьому ніяк не може.

«Куди б ми не йшли і куди б не стукали, всюди відвертаються, таке враження що їх прикриває сама ж міліція. Грабіжники не бояться красти як вдень так і вночі», - каже потерпілий.

Наразі чоловік проживає в місті Коломия, але у селі живе його стара мати, за якою він доглядає. До маминого двору чоловік приїздить щодня, і неодноразово стикається з випадками пограбування.

Раніше Василишину вдалося затримати двох грабіжників, інші втекли.

На даний час розслідується два кримінальні провадження за зверненням Василишина. Крім того розслідуються ще вісім випадків таємного викрадання майна інших жителів села Живачів.

Суд наразі перенесено на 21 січня 2015 року.

«Ми трохи мали спокій поки ці хлопці перебували в лікарні, крадіжок наче не було. Але тепер вони знову почали грабувати людей. Напередодні святого вечора вони знову залізли до нашого двору, винесли зимові пальта та шубу, швейну машину та два бутлі вина. Справа вже навіть не втому що вони вкрали, а в тому що для них закони не діють і вони знову залишаються непокараними», - каже Василишин.

8 січня чоловік подав чергову заяву до обласної міліції. Таких постраждалих у селі чимало. Громада зібрала понад 200 підписів та написала листа до усіх керівних установ області, щоб це свавілля припинити.

Поділитися новиною:
Поділитися