17 січня, 16:12

Парламентська коаліція демонструє всі ознаки радянського колгоспу, - Сергій Таран

Про це в ефірі телеканалу «ТВІ» сказав член Ради партії «ВОЛЯ» Сергій Таран. «На жаль, ми можемо констатувати, що колективна відповідальність - це безвідповідальність», - підкреслив політик. Сергій Таран прокоментував роботу деяких представників нинішньої влади.

Щодо відставки Генпрокурора Яреми:

- Проблема в тому, що питання про поведінку Яреми виникло не в Україні, а вже в Європі почали говорити, що треба зняти санкції з Януковича і Ко, та дати їм можливість спокійно пересуватися по ЄС та вільно вести бізнес. Чому потрібно продовжувати санкції, якщо у України немає до них претензій? Парадокс у тому, що не українські депутати, а міжнародна спільнота почала тиснути на Ярему. І тільки зараз, а минув вже майже рік, нова влада почала ставити питання про екстрадицію чиновників-злочинців. В  мене виникає питання – якщо такі речі відбуваються в такій резонансній справі Януковича та його банди, які втекли в Росію, то що казати щодо інших справ? Це означає, що правоохоронні органи і прокуратура в нас не реформовані.  І Ярема має піти у відставку не тому що не видав ордер на їхній арешт, а тому що в прокуратурі не змінилося нічого, окрім прізвищ. Вона залишалась така ж, як за часів Януковича.

Щодо звіту у Верховній Раді Голови Нацбанку Гонтарєвої:

- Дуже дивно, що коаліціанти, які підписали угоду, починають критикувати ті органи влади, за які несуть відповідальність. Тоді потрібно або звільнити тих чиновників, або сказати чесно, що в парламенті немає коаліції. Якщо ми говоримо про відповідальність, треба бути відповідальними за свої дії, а не публічно критикувати самих себе не роблячи нічого, щоб змінити ситуацію. Коли стало питання професійності Гонтарєвої – не було якісної дискусії ані з боку депутатів, ані з боку Гонтарєвої.  Якщо коаліція призначає чиновника, то  повинна ставити йому конкретні завдання та показники ефективності, а не сипати фальшивими доларами. Це просто фарс. На хвилі популізму політики забувають, що є питання реформування країни, що на хвилі популізму реформи не побудуєш, необхідні конкретні речі.  

Щодо депутатської недоторканості:

- Стара влада прикривалася нею, будувала бізнес та поводилась безкарно.  Що стосується нинішньої ситуації, коли кажуть, що потрібно її скасовувати – це той самий популізм. Але ж це європейська норма. Назвіть хоч один парламент європейської країни, де немає депутатської недоторканості! Правильніше казати, що ми приведемо її до європейських норм, виробимо сам механізм, в яких випадках неї можна позбавляти. Наприклад, у Німеччині та Франції,щоб позбавити депутата недоторканості достатньо протоколу поліції, у Угорщині чи Чехії – потрібний протокол комітету парламенту, у Фінляндії, до речі, треба 5/6 голосів депутатів, щоб застосувати зняття недоторканості, а в Британії – недоторканість розповсюджується тільки, якщо депутат перебуває  в стінах парламенту. Якщо ж ми просто скасуємо депутатську недоторканість, це буде крок не до Європи, а в інший бік.  

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

  
Поділитися новиною:
Поділитися