20 січня, 15:04

«Необхідно поєднувати громадський контроль з парламентським та дотискати корупціонерів, - Ірина Суслова

Про це, коментуючи свій депутатський запит до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо неправомірності дій одеської судді, заявила народний депутат, член Ради партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

«Під час здійснення депутатських повноважень до мене, як народного депутата України, надійшла скарга про неправомірні дії судді Апеляційного суду Одеської області - Виноградової Л. Є. Із звернення стало відомо про ряд процесуальних правопорушень, вчинених суддею під час перегляду в апеляційному порядку цивільної справи за позовом до одного із місцевих яхт-клубів, виконавчого комітету Одеської міської ради.

Заявник наводить факти, які свідчать про незаконність дій та неправосудність рішень судді Виноградової Л. Є. та які потребують ретельної перевірки. Окрім того, своїми діями суддя Виноградова Л. Є. істотно порушила норми процесуального права та вимоги  щодо неупередженого розгляду справи, що відповідно до статті 83 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» є підставою для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності», - йдеться у запиті.

«Якщо говорити в цілому про Одесу, то треба казати, що це припортове місто. Корупційні схеми просто квітнуть, і деякі напряму пов’язані з органами державної влади, в тому числі і з судовою системою», - пояснила Ірина Суслова.

За словами народного депутата, в Одесі порушення дуже кричущі, і навіть одіозні. Суслова припускає, що до цього може бути причетний колишній регіонал Сергій Ківалов.

«Про це свідчить той факт, що сьогодні він наполегливо працює над тим, аби Венеціанською комісією було анульовано закон «Про очищення влади», - нагадала політик.

Суслова розповіла, що в Одесі є багато громадських активістів та громадських середовищ, які можуть взяти всі ці процеси під контроль.

«Моя думка, що варто поєднати громадський контроль з парламентським та дотискати корупційну владу. Ми будемо звертати увагу на всі порушення. Бо, по великому рахунку, суттєвих кадрових змін в Одесі не відбулося. Необхідно виявляти факти будь-яких порушень – говорити, писати, робити все можливе, аби зупинити ці корупційні складові, щоби злочинці понесли відповідальність», - підсумувала народний депутат.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

 
Поділитися новиною:
Поділитися