21 січня, 10:50

Київські чиновники або дурні, або навмисне приймають нерозумні рішення – людина ВОЛІ

Володимир Кушніренко, координатор Івано-Франківського осередку партії «ВОЛЯ» називає оподаткування нерухомості, який введено в Україні з 1 січня, поспішним кроком, якщо не дурістю.

За його словами чи не третина нерухомості в селах Івано-Франківської області не легалізована. Причиною називає бюрократію.

«Бюрократична тяганина змушує «бавитися» з документацією більше року часу, щоб отримати свідоцтво на право власності. Також треба заплатити ще декілька тисяч гривень за різноманітні довідки. Додайте ще витрачені зусилля і час. Навіщо це все сільському мешканцю? Якщо чесно, міському жителю теж цього не потрібно», - відзначив представник «ВОЛІ».

Як приклад Кушніренко навів село Старий Лисець Тисменицького району.

«З 1500 осель десь тільки 600 мають відповідні документи, - розповів він. - Виходить, що громадяни, які сумлінно виконують плутані букви закону, змушені будуть платити податок на нерухомість. А несумлінних селян жодним чином не заставиш цього зробити. У них немає жодної мотивації виводити свою нерухомість з тіні».

На думку Кушніренка, спочатку варто створити умови для виведення з тіні максимальної кількості капіталів, а після цього уже їх оподатковувати. При цьому і самий податок можна зменшити, бо платників тоді буде більше.

 
Поділитися новиною:
Поділитися