22 січня, 17:07

Люди ВОЛІ зв’язали в центрі Києва Коло Єдності

Десятки активістів партії «ВОЛЯ» зав’язали сьогодні Стрічку Єдності в центрі Києві. Акція відбулася біля «Українського дому» й була приурочена до Дня Соборності України.

Відповідно до сценарію флеш-мобу, люди ВОЛІ взяли 27 табличок із назвами регіонів України (24 області, АР Крим, м. Київ та м. Севастопіль) та зв’язали їх в одну суцільну синьо-жовту стрічку. Після цього активісти утворили Коло Єдності.

За словами одного із ініціаторів флеш-мобу, члена Ради партії «ВОЛЯ» Сергія Тарана, сьогодні вперше в політиці ми не чуємо беззмістовних дискусій щодо того, в який бік рухаємося і який наш цивілізаційний вибір, нема дискусій щодо мови, бо ми набули себе і зрозуміли, хто ми є.

На думку політика, за минулий рік ми зрозуміли, що означає бути українцем.

«По-перше, це любити свободу, це самим визначати свою владу, визначати в якій країні, і як жити, не сподіваючись ні на кого. По-друге, це означає, що ми є небайдужими. Ми небайдужі до того, що відбувається на сході, заході, центрі України. В цьому ми стали єдині, як ніколи», - стверджує один із лідерів партії «ВОЛЯ».

Нагадаємо, акція Стрічка Єдності була приурочена до Дня Соборності, який відзначається в Україні сьогодні, 22 січня.

Саме 22 січня 1918 року було прийнято Четвертий Універсал Центральної Ради, яким проголошено незалежність Української Народної Республіки від Росії.

А рівно через рік – 22 січня 1919 року у Києві на Софіївській площі відбулася урочиста церемонія проголошення Акту злуки – тобто об’єднання усіх українських земель в одну Українську державу.

Поділитися новиною:
Поділитися