27 січня, 13:32

Кабмін не повинен забирати авто на АТО у незрячих – Ірина Суслова

Народний депутат України від партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова просить зупинити або відстрочити вилучення автомобіля УАЗ, який належить Дніпропетровському учбово-виробничому підприємству Українського товариства сліпих, для задоволення потреб  Збройних Сил України.

Про це йдеться у зверненні депутата на голову Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

За словами Ірини Суслової, у разі вилучення даного автомобіля ДУВП УТОС не зможе нормально функціонувати та виплачувати заробітну плату, що призведе до погіршення соціального захисту інвалідів по зору та позбавить їх засобів до існування.

«Дана ситуація мені нагадує процес розробки та прийняття Держбюджету-2015, коли економічні проблеми влада спробувала вирішити за рахунок скорочення соціальних пільг нужденним верствам населення, а не за рахунок збільшення дохідної частини, скасувавши для олігархів пільги для їхніх великих мультимільярдних підприємств», - каже Людина ВОЛІ.

На думку нардепа, ідентична ситуація й з Дніпропетровським УТОСом, де у незрячих хочуть відібрати автомобіль, якого вони вкрай потребують, замість того, щоб звернутися за допомогою для АТО до великих місцевих підприємств.

«Кабмін повинен встановити для підприємств УТОС виключення – включити його до переліку держорганізацій, у яких вилучати автомобілі, буде не можна. Звичайно, армія оснащується недостатньо, але тоді ми повинні шукати можливі варіанти вирішення не за рахунок незрячих, а за рахунок олігархів», - вважає Ірина Суслова.

Зазначимо, як стало відомо зі звернення, 21.01.2015 р. ДУВП УТОС отримало мобілізаційне розпорядження від Амур-Нижньодніпровського районного військового комісаріату м. Дніпропетровська та наряд із вимогою надати у розпорядження автомобіль УАЗ н/з АЕ1684НВ.

Поділитися новиною:
Поділитися