27 січня, 17:22

«ВОЛЯ» домоглася встановлення дорожніх знаків в селі Живачів

В селі Живачів Тлумацького району на Франківщині будуть встановлені дорожні знаки.

Про це йдеться у відповіді Управління Державтоінспекції в Івано-Франківській області на звернення лідерів партії «ВОЛЯ» Ольги Галабали та народного депутата України Юрія Дерев'янка.

Зокрема, Державтоінспекція повідомила, що спільно із Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області, ДП «Івано-Франківський облавтодор» та сільським головою Живачіва було проведено обстеження даної ділянки дороги.

«За результатами комісійного обстеження визначено необхідні заходи, які спрямовані на покращення безпеки дорожнього руху», - йдеться у відповіді.

Тож найближчим часом в селі встановлять знаки «Обмеження максимальної швидкості 20 км/год», «Рух вантажних автомобілів максимальною масою понад 30 тон заборонено», та знаки «Діти», що мають бути розташовані поблизу сільської школи.

Нагадаємо, про необхідність встановлення дорожніх знаків громада села розповіла Ользі Галабалі ще під час зустрічей напередодні виборів Парламенту.

У зв'язку з цим її колега – Юрій Дерев'янко – звернувся з депутатським запитом до начальника ДАІ в Івано-Франківській області Валерія Некипілого, в якому наголосив на необхідності встановлення в селі дорожніх знаків.

«Через село Живачів проходить траса обласного значення Івано-Франківськ-Городенка. По цій трасі люди щодня переводять велику рогату худобу до пасовища. А оскільки трасою на великій швидкості рухаються автомобілі,  траплялись непоодинокі випадки дорожньо-транспортних пригод за участю великої рогатої худоби», - зазначив нардеп.

Крім того, за його словами, неподалік траси розташована сільська школа, а тому швидкий рух автомобілів створює ризики для життя і здоров’я школярів.

Поділитися новиною:
Поділитися