27 січня, 18:47

«ВОЛЯ» підтримала визнання Росії агресором

Сьогодні у Верховній Раді було підтримано звернення, в якому українські парламентарії звернулися до всіх країн світу з тим, щоби Російську Федерацію було визнано країною-агресором.

Про це, коментуючи сьогоднішнє голосування «ВОЛІ» заявили народні депутати Ірина Суслова та Юрій Дерев’янко. Ініціатором звернення виступив Комітет закордонних справ парламенту. Звернення підтримали 271 народний обранець, 27 утримались.

«Сьогодні ми чітко визначили позицію представників законодавчої влади , що дійсно в нашій країні діє агресор і ми звертаємося до всієї світової спільноти з проханням нас підтримати та ввести додаткові санкції проти РФ», - зауважила Ірина Суслова.

За словами політика, не можна постійно говорити про теракти, коли на Донбасі іде справжня війна, коли масово вбивають мирне населення, коли порушується територіальна цілісність України.

Ірину Суслову підтримав колега по партії Юрій Дерев’янко.

«Ми вимагали від міжнародної спільноти визнання Росії агресором, а ДНР та ЛНР – терористичними організаціями, а в той самий час Україна до сих пір нічого не робила для того, щоб прийняти такі рішення на своєму рівні», - пояснив він.

За словами політика, визнання Росії агресором означає, що почнуть застосовуватися норми міжнародного права стосовно держави-агресора і стосовно фактів, які вчинила ця країна на території нашої держави.

Це офіційний статус, який дає можливість робити подальші кроки. Зокрема ті, що пов’язані з відповідним зверненням до Гаазького трибуналу для проведення розслідування щодо факту агресії та вчинення злочинів проти людяності.

«Також, сьогодні ми ухвалили механізм визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями. Наступним кроком буде саме офіційне визнання Верховною Радою цих організацій терористичними», - акцентував народний депутат.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися