30 січня, 19:25

Росію можна перемогти лише економічними, політичними та дипломатичними кроками - Дерев’янко

Захист держави повинен вестися не тільки зброєю, а, в тому числі, політичними та дипломатичними кроками.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявив народний депутат України від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко.

«Цього тижня ми отримали важливу тактичну перемогу над агресором в дипломатії. Ми змогли довести європейцям, що питання безпеки – це не лише питання України, а це питання безпеки всієї Європи», - сказав Дерев’янко.

За його словами, визнання українським парламентом Росії як країни-агресора дасть можливість робити всі наступні політичні, економічні та дипломатичні кроки.

«Ми маємо колосальні збитки на Сході України та по Криму, які сьогодні можуть бути описані у відповідні звернення, які потім можна направити до відповідних міжнародних інституцій щодо повернення збитків та компенсацій. І, як внаслідок, мова може йти про конфіскацію активів компаній, власниками яких є державні підприємства та державні структури Росії», - зазначив політик.

В ефіри ТРК «Рада» він також наголосив на важливості підтримки державою стратегічних українських підприємств машинобудування та оборонної промисловості.

Окрім того, він підкреслив, що варто зрозуміти, що зброєю Росію ми не подолаємо, але зупинити агресора можна лише разом із європейською спільнотою, натиснувши на всіх фронтах.

«В першу чергу, мова йде про економічні санкції з боку американців та Євросоюзу. Лише тоді, коли Росія не матиме ресурсів вирішувати свої внутрішні проблеми – Путін задумається, чи варто йому завдавати шкоди Україні, і, фактично, самому собі», - резюмував нардеп «ВОЛІ».

Поділитися новиною:
Поділитися