5 лютого, 11:16

Путін хоче ввести свої війська, як «миротворців» – Сергій Таран

Член Ради партії «ВОЛЯ», політолог Сергій Таран каже, що російський президент Володимир Путін просто прикидається «добрим копом» і закликає до миру, щоб мати змогу ввести свої війська як офіційних миротворців.

Про це він сказав в ефірі Еспресо.TV.

«Є стратегія, на яку сподівається Путін, що такими миротворчими заявами він зможе довести світовій спільноті, що терористи – це одна сторона, а Путін – інша. Терористи – це «поганий коп», а Путін – «хороший коп». І якщо треба домовлятися з терористами через Путіна, то він готовий, але терористи – це є окрема сторона перемовин, окремий політичний учасник, з яким треба домовлятися», - говорить експерт.

«Тому Путін постійно робить заяви, які дещо відрізняються від того, що роблять терористи. От терористи говорять про наступ, а Путін говорить про нібито мир. Дуже важливо, що саме це збіглося з цікавим поворотом стратегії Путіна, спрямованим на спробу нав'язати Україні так званих «миротворців». Звичайно, ці миротворці мають бути російськими і звичайно ці миротворці можуть бути в Україні і тоді матимуть статус, якщо це підтримає міжнародна спільнота», - висловлює думку людина ВОЛІ.

«І от якби відбулося спішне голосування у Верховній Раді щодо запрошення миротворців із мандатом ООН, то очевидно це дало б можливість Путіну одразу висувати тезу, що Росія готова взяти участь у цьому «миротворчому батальйоні» і що саме Росія становитиме кістяк миротворців на Сході, що цей кістяк матиме вже міжнародний мандат», - вважає Сергій Таран.

За матеріалами Еспресо.TV

Поділитися новиною:
Поділитися