6 лютого, 18:44

Без змін Податкового кодексу олігархи і надалі будуть ухилятися вид сплати податків — Дерев’янко

Олігархи і надалі будуть ухилятися від сплати податків, а бюджет недотримуватиме 12 мільярдів гривень, якщо не змінити закон про трансфертне ціноутворення.

Про це заявив народний депутат, член політичної партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко.

«Ми були дуже приємно вражені тим, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, доповідаючи про зміни до Податкового кодексу, говорив про те, що ніхто не махлюватиме з біржами, тому що ціни будуть перевірятися на міжнародних біржах, які буде визначати уряд… Незважаючи на те, що це прозвучало під стенограму, закон, який ми отримали, не містить цього ключового терміну «міжнародні біржі», — зазначив він.

«Це означає, що якщо раніше корупція була в органах державної фіскальної служби, де олігархи «з'ясовували», які ціни ринкові, а які неринкові, то тепер це буде вирішуватися на рівні Кабінету міністрів», — каже він.

За словами Дерев'янка, це означає, що тепер уряд сам буде визначати біржі, ціни яких будуть використані як базові для оподаткування — для операцій з імпорту та експорту.

«Це тоді, коли при експорті продукції на свої офшорні компанії ці добродії роблять націнку, де «нуль» рентабельності, а всі інші кошти залишають за кордоном», — зауважив нардеп.

«Я переконаний, що більшість з тих, хто в залі вимагатиме виправлення цієї ситуації. З цією метою ми зареєстрували законопроект №1808, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо включення терміну «міжнародні біржі», — заявив він.

«Це те, що дасть можливість бюджету додатково отримувати від 10 до 12 млрд гривень тільки від експортно-імпортних операцій. Я вас прошу підтримати цей законопроект і ми вимагаємо від голови Верховної Ради включити у порядок денний цей законопроект, а від уряду — підтримки цього законопроекту», — додав Дерев'янко.

Як відомо, раніше народні депутати політичної партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко та Ірина Суслова зареєстрували законопроект №1808 з відповідними пропозиціями щодо змін до Податкового кодексу, які стосуються трансфертного ціноутворення.

Поділитися новиною:
Поділитися