7 лютого, 11:18

У війні потрібно діяти і дипломатією, і силою – нардеп «ВОЛІ»

Про можливі сценарії Путіна для України, неефективність Мінських перемовин, можливості для перемоги у війни, а також про бажання групи політиків блокувати антикорупційну боротьбу в Україні - Юрій Дерев'янко у програмі «Чорне дзеркало», Інтер.

Про сценарії Путіна для України

Сьогодні в Україні розвивається сценарій Абхазії чи Придністров'я Путін – це план Путіна.

Путін – це загроза не лише для кожного українця, а і для всього світу. І ми чудово розуміємо, що всі ті люди на Сході, які отримують зброю і гроші, фінансуються саме з Росії.

Про підтримку європейських лідерів

Ми, звичайно, вітаємо наших колег – президентів європейських країн, що вони намагаються дипломатичним шляхом вирішити цю проблему, але якщо б нам європейці та американці допомогли у військовому плані – ми б отримали значно більше можливостей стримувати російську агресію. І тоді, повірте, ми дипломатичним методом і стриманням, в тому числі, через санкції – значно швидше досягнули б результату.

Про Мінські перемовини та лінію фронту

Всі розмови про те, що давайте введемо федералізацію, чи давайте ведемо миротворчий контингент – все це для того, щоб іти по тому сценарію, який нав’язує Путін.

Мінські перемовини провалилися – цьому підтвердження в тому, що всі лідери зараз тут.

Коли були Мінські перемовини – була одна лінія фронту. Сьогодні ця лінія зсувається. Зараз ми розуміємо, що жоден пункт не дотриманий. Фронт потрібен, як мінімум, для того, щоб лінія фронту не рухалася далі на захід.

Про те, як перемогти у війні

Лише комплекс заходів дасть результат: це і дипломатичний шлях, і шлях стримування силою. Це обов’язково потрібно робити і, в тому числі, через економічні санкції. І тоді такий комплекс заходів дасть результат.

І те, що сьогодні ми визнали агресора, і те що сьогодні нам потрібно діяти юридично, в тому числі через міжнародний кримінальний суд – потрібно все робити для того, щоб ці кроки, санкції посилювалися для знекровлення Росії.

Про політичний вплив на голову Антикорупційного бюро

«Народний фронт» пропонує призначати голову Антикорупційого бюро Парламентом. Ми розцінюємо це як намагання мати політичний вплив на посадовця, який відповідальний за боротьбу з корупцією.

Виникає питання, наскільки об'єктивним голова Антикорупційного бюро може бути до керівників Уряду, якщо Коаліція, яка, зокрема, формує Уряд, впливатиме на нього при його обранні?

Наша ж пропозиція полягає в тому, що Голову Антикорупційного бюро має призначати Президент за пропозицією комісії із 9 незалежних авторитетних людей (по троє осіб від Президента, троє Парламенту та Кабміну). Це означає, що жодна політична партія в парламенті не матиме можливості заблокувати цей процес. 

Поділитися новиною:
Поділитися