10 лютого, 18:31

Наполегливість людей ВОЛІ стала на заваді незаконній вирубці лісу на Львівщині

Люди ВОЛІ продовжують боротьбу за встановлення законності. Так, активісти ВОЛІ Старосамбірського району домоглися припинення незаконної вирубки лісу, а депутатські звернення народного депутата, члена політичної партії «ВОЛЯ» Ірини Суслової сприяли притягненню до відповідальності прокурора Старосамбірського району.

«Вирубка лісу припинена. Відкрито кримінальні справи, проводяться розслідування», - повідомив активіст «ВОЛІ» Василь Курій.

Незаконну вирубку лісу провадило комунальне підприємство «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс». Це викликало обурення простих людей. Люди почали блокувати виїзди з лісгоспів, писати численні скарги до компетентних органів та сільради.

За словами активіста Курія, загалом вони виявили понад 200 кубометрів свіжозрізаної неклеймованої добротної деревини, склали акти та протоколи і звернулися до члена політичної партії «ВОЛЯ», народного депутата України Ірини Суслової.

Народний депутат звернулася до міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченко та до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Як наслідок, зараз триває розслідування щодо посадових осіб комунального підприємства, працівників місцевої міліції та прокуратури.

У діях комунального підприємства «Старосамбірське ДЛГП «Галсільліс» вбачається склад злочину передбачений статтею 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу).

Цей випадок, як і багато подібних засвідчив, що люди ВОЛІ здатні відновлювати законність та справедливість завдяки спільним, масовим та наполегливим діям.

Поділитися новиною:
Поділитися