17 лютого, 18:36

Громадська ініціатива наштовхнулася на спротив монополіста-автоперевізника – Руслан Гевел, людина ВОЛІ

Влада має зайняти позицію громади у питанні транспортного забезпечення населення, адже  страйк автоперевізників Ірпеня є нічим іншим, як реакцією монополіста-перевізника на реалізацію громадської ініціативи.

У цьому переконаний координатор міського осередку партії «ВОЛЯ» в Ірпені Руслан Гевел.

«Якщо подивитись на ті законопроекти, які прийняла Верховна Рада за час свого існування, то стає зрозуміло, що народ України свідомо і безжалісно заганяють в пастку крайнього ступеня навіть не бідності, а жебракування. За таких умов кожен хоче вижити. Політика  депутатів Київської обласної ради розділяє простих людей, сварить їх один з одним, що можна побачити на прикладі вчорашнього страйку ірпінських перевізників», - каже людина ВОЛІ.

За його інформацією, завдяки зусиллями волонтерів було запущено пільговий автобусний маршрут, яким безкоштовно обслуговуватимуться інваліди, «чорнобильці», бійці АТО, афганці та вимушені переселенці,  за маршрутом Ворзель-Ірпінь-Коцюбинське із заїздом на територію Києва.

«Це дійсно благодійна акція, яка заслуговує уваги, адже вона полегшує життя цих категорій населення, а також навчає повазі та співчуттю. Але керівники Ірпінського автопарку  в зв'язку з появою нових соціальних автобусних маршрутів  самовільною вказівкою зупинили весь транспорт регіону, головним чином мотивуючи це тим, що впадуть їх прибутки», - зазначає Руслан Гевел.

В подібних конфліктах, від яких страждають прості люди, повинна проявитися позиція влади, що має захистити інтереси громади. Саме вона має допомогти сторонам знайти компроміси.  Як варіант, можливо  було б домовитися, щоб пільгові  автобуси ходили нерегулярно, а по визначеним дням і годинам. Але чи зацікавлена  влада вступати в протиріччя з монополістом, адже на кону податкові надходження та бізнес-інтереси?,  - резюмує координатор Ірпінського міського осередку «ВОЛІ». – Насправді, в регіоні варто  сформувати конкурентне середовище і в сфері громадського транспорту, тоді не виникатиме проблем ні з якістю обслуговування, ні з відкриттям нових маршрутів, ні з вартістю послуг».

Поділитися новиною:
Поділитися