18 лютого, 17:41

Люди ВОЛІ на Івано-Франківщині змусили владу звернути увагу на потреби громади

Мешканці села Верхній Струтин Рожнятівського району (Івано-Франківська область) спільно з місцевими активістами партії «ВОЛЯ» вимагають від влади збудувати сучасний санвузол  для учнів місцевої школи.  Інвестором може виступити ПАТ «Івано-Франківськторф», що працює на території села.

Активісти «Волі» відстоюють інтереси громади, яка вимагає від влади збудувати сучасний санвузол для школярів, які вчаться у будівлі школи 1847 року в жахливих умовах, а гігієнічні приміщення винесені на подвір’я і перебувають у антисанітарному стані.

Вони впевнені, що з 400 тис. грн., про виділення яких селу у фонд розвитку заявляє керівник ПАТ «Івано-Франківськторф» Василь Дмитрів, уже давно можна було б це питання вирішити.

Селяни скаржаться, що гроші, яке виділяє підприємство, що користується ресурсами територіальної громади, використовуються владою на власний розсуд і куди невідомо.

«Ми маємо тяжку спадщину  часів, коли різні люди грабували наші надра, заволодівали ресурсами, з яких громада мала би отримувати певні блага. Сьогодні ці ресурси сконцентровані в руках людей, які не хочуть дбати про громаду. Ті невеличкі подачки у вигляді подарунків на свята не відповідають об’єму ресурсів, які вивозять із цієї землі. Тому реакція громади цілком зрозуміла», - говорить Володимир Грабовецький.

Після довгої дискусії громада села Верхній Струтин таки отримала результат. Керівництво Рожнятівської районної адміністрації вирішило розробити проектно-кошторисну документацію для будівництва сучасної вбиральні і залучити до співфінансування керівництво ПАТ «Івано-Франківськторф». Самі роботи чиновники пообіцяли розпочати з 15 квітня.

Поділитися новиною:
Поділитися