18 лютого, 19:12

«ПАЛАЮЧІ СЕРЦЯ МАЙДАНУ» У ПРОСТОРІ «ВОЛЯ»

 19 лютого, четвер, початок о 18.30

Вечір-дискусія «Палаючі серця Майдану»  в рамках розвитку арт-проекту «Майбутнє Майдану» відбудеться у приміщенні простору «ВОЛІ».

Як ми бачимо майбутнє Майдану? – в дискусії візьмуть участь: Микола Коханівський (Буревій),   командир добровольчого батальйону ОУН, координатор Комітету визволення політв’язнів та його заступник - Андрій Пастушенко (Сивого), люди ВОЛІ, народні депутати України.

Свої твори прочитають народний поет Майдану Василь Ковтун та зірка  поезії спротиву Анастасія Дмитрук.

Композиції, присвячені Україні,  представить японський композитор і піаніст Тошихару Азумі.

В рамках арт-проекту відбудеться відкриття експозиції «Вогні Майдану», побудована на світлових ефектах.

Експозиція працює у приміщенні Простору «ВОЛЯ» (м. Київ, пров. Музейний, 2-Б, навпроти входу у стадіон ім. В. Лобановського) до неділі 22 лютого, а потім вирушить по регіонах України.

Куратори проекту – творці ГОГОЛЬFEST Максим Демський та Дар'я Кольцова.

Прес-служба: 067-233-24-08, Алла Багірова

Куратор арт-проекту “Майбутнє Майдану”: 063-357-39-66, Максим Демський, директор «Гогольfest»

* * *

Нагадаємо, організатори арт-проекту за допомогою  творів мистецтва: фотографій, колажів, відео-арту, поезії, інсталяції, створених учасниками Євромайдану та українськими митцями, намагаються зазирнути в майбутнє України, яку пробудила до переосмислення себе  Революція гідності.

Учасники проекту: Роман Мінін, Вікторія та Володимир Підуст, Оксана Чепелик, Ігор Манко, Микита Завілінський, Максим Дондюк, Лана Янковська, Андрій Сидоренко, Юлія Полуніна-Бут, Дар’я Кольцова, Михайло Палінчак, Ірена Хованець, Кирило Мачинський.

Співорганізаторами арт-проекту виступили члени Ради «ВОЛІ».  

* * *

Довідково:

Микола Коханівський (Буревій) - командир батальйону ОУН, який в народі називають «кіборги»,  один з провідників Майдану, правозахисник, координатор Комітету визволення політв’язнів.

Андрій Пастушенко (Сивий) – учасник Майдану, заступник командир батальйону ОУН, правозахисник.

Віктор Рева. Пройшов Майдан, АТО. Був тяжко поранений. Під впливом пережитого почав писати пісні і виконувати їх під гітару.

Василь Ковтун – народний поет Майдану, що підтримував дух  Майдану в найвідповідальніші моменти, зараз з виступами регулярно виїжджає в зону Його поціновувачі кажуть: Василь здатний своїми віршами і запалити, і водночас зняти напругу. Новий рік зустрів з «кіборгами» у Пісках.

Анастасія Дмитрук – поетеса, яка «розірвала» інформаційний простір своїм віршем:  "Никогда мы не будем братьями ни по родине, ни по матери…"

Тошихару Азумі – композитор, піаніст, корінний мешканець Токіо. Під впливом подій на Майдані переїхав до України на постійне місце проживання. Аранжував Гімн України. Вважає нашу країну дуже потужною енергетично та близької собі у сенсі світосприйняття. 

  
Поділитися новиною:
Поділитися