20 лютого, 20:23

Воля – це поєднання розуму і духу, -

стверджує Дмитро Пузач, майданівець із Турківщини, що приїхав разом із своїми побратимами  на річницю пам’ті Небесної сотні.

Сьогодні активісти Бойківщини завітали до простору «Воля». Вони розповіли, що під час Майдану були в 29 сотні, яка однією з перших втратила бійця – Романа Сеника. Він  похований на рідній Бойківщині, але душа його залишилися тут – на Інститутській. Тому цього дня вони побратими з героєм Небесної сотні.

Василь Курій, координатор партії «Воля» у Старому Самборі, прийшов до однопартійців не тільки з товаришами-майданівцями, а й  із своєрідним звітом. Завдяки допомозі людей ВОЛІ Ірини Суслової та Сергія Тарана уже остаточно визнано, що вирубка старосамбірського лісу була незаконною. Зараз працює комісія з визначення дійсних розмірів збитків, нанесених громаді.

«Завдяки участі членів партії «Воля» була відвойована справедливість. І навіть ті люди, які зневірилися у будь-яких партіях, зараз з повагою і довірою ставляться до нашої політичної сили», - запевнив  лідер старосамбірського осередку «ВОЛІ».

Геннадій Когут, активіст, автор багатьох громадських ініціатив  і одночасно директор турківської школи зазначив: «Наша боротьба тільки розпочалася на Майдані. Ми рішуче налаштовані щодо проведення змін. Ми доклали немало зусиль, аби три церкви Московського патріархату пішли з нашої землі.  Провели сміттєву люстрацію меру-злодію. І в подальшому будемо вимагати очищення влади для нормальних і порядних людей».

З ним повністю погоджуються друзі: Іван Бойко, Богдан Мись, Дмитро Пузач, стверджуючи, що українська земля дана нам Богом. Хай навіть ми не дочекаємося кращого життя, але наші діти мають жити у вільній і заможній країні.

Нагадаємо

Боротьба громади проти незаконної вирубки лісу тривала понад півроку. Протягом 10 днів активісти блокували виїзди з лісгоспів.  Після численних депутатських  звернень членів Ради партії «ВОЛЯ»  Ірини Суслової  та Сергія Тарана до керівництва Уряду та викриття зловживань в ЗМІ вирубку лісу було припинено та розпочалося розслідування щодо посадових осіб комунального підприємства, працівників місцевої міліції та прокуратури.

За наслідками незаконної вирубки 2000 кубометрів лісу відкрито 17 кримінальних проваджень і  12 судових справ. 

Поділитися новиною:
Поділитися