23 лютого, 14:20

Люди ВОЛІ Рівненщини провели жалобні заходи в пам’ять про Небесну сотню

Люди ВОЛІ та активісти  городоцької громади взяли участь в освяченні хреста  на території парку імені Героїв Небесної Сотні та молебні за загиблими.  На жалобному заході зібралося понад 150 мешканців села.

«Рік тому на вулиці Інститутській у Києві загинули справжні патріоти, що поклали своє життя за нашу свободу. Іти у бій з кийками та бляшаними щитами проти снайперських куль – це безприкладний героїзм. Герої які загинули, по суті зруйнували плани Януковича та відвернули штурм Майдану»,- зауважив у своєму виступі координатор місцевого осередку «ВОЛІ» Олег Філюк.

Парк імені Героїв Небесної Сотні було створено коштом жителів села, без будь-якого сприяння з боку місцевої сільради. Влітку 2014 року на честь кожного загиблого під час лютневих подій на території парку було посаджено більше 100 дерев. Сьогодні ще  лишається відкритим питання землевідведення під цей парк, яке допомагають вирішити  партійці «ВОЛІ».  Ними було направлено запит місцевій владі з тим, аби територію парку передали громаді.

«Ми повинні пам’ятати, що саме героїзм та самопожертва привели нас до перемоги. Але повна перемога ще попереду. Йде війна, ми повинні вибороти незалежність як основу існування нашої нації та держави» - додав активіст.

Поминаючи героїв, люди говорили, що обіцянки політиків Майдану досі не виконуються, система не хоче здаватися, а влада й надалі ігнорує думки громади. Зміни настануть тільки тоді,  коли громадськість,  як в період Майдану,  буде згуртованою, разом буде тиснути та контролювати владу.

Прес-служба партії «ВОЛЯ» 

Поділитися новиною:
Поділитися