2 березня, 10:38

Замість 100 тис люстрованих чиновників до влади прийде «Національний кадровий резерв»

Про це в Білій Церкві  під час презентації нового проекту політичної партії «Воля» повідомили народний депутат України Ірина Суслова та член політради партії Сергій Таран. Останній, зокрема, поінформував громаду міста про те, що проект  покликаний замінити старих корумпованих бюрократів на команду професійних державних службовців нового покоління. «Після подій на Майдані однією з перших наших вимог була люстрація, і люди «ВОЛІ» змусили парламент прийняти відповідний закон. Тепер постає природне питання хто замінить 100 тисяч люстрованих чиновників?  Чи є гарантія, що люди, які прийдуть на зміну, будуть кращі за попередніх? Тому наша політична сила не просто розробила критерії, а пропонує конкретний алгоритм дій як привести у владу молодих управлінців», - зазначив політик.

Студентам вищих навчальних закладів Київщини народний  депутат України Ірина Суслова розповіла, що виправити нинішню ситуацію партія «Воля» пропонує реалізувавши 5 кроків:

1 – прийняти  Закон України «Про національний кадровий резерв» та провести комплексну реформу державної служби;

2 – запустити онлайн портал nkr.volya.ua з реальним кадровим резервом;

3 – організувати чисельні навчальні програми та стажування;

4 – провести кампанію з широкого інформування громадськості щодо проекту;

5 – забезпечити громадський контроль за проведенням конкурсів на посади державних службовців.

За інформацією організаторів заходу, на сьогодні понад 433 тисячі  державних службовців працюють в органах державної влади та місцевого самоврядування,  ще 2291 вакансія залишається відкритою. Тож, люди «ВОЛІ» роблять ставку на ініціативну та активну регіональну молодь, яка за останній рік продемонструвала своє бажання та вміння брати відповідальність за долю країни у свої руки.

Координатор партії «ВОЛЯ» в Білій Церкві Богдан Тихончик звернувся до студентів Київщини з закликом брати активну участь в новому проекті та долучатися до лав потенційних кандидатів на посади державних службовців.   Зокрема, всі бажаючі надати своє резюме можуть телефонувати безпосередньо за номером 096-116-99-40.

Поділитися новиною:
Поділитися