5 березня, 12:21

Антикорупційний Комітет взяв під контроль вибори ректора в Податковому університеті

Антикорупційний Комітет взяв під контроль вибори ректора в НУ ДПС України, - про це повідомив Юрій Дерев'янко, народний депутат від партії ВОЛЯ.

Згідно з прийнятим рішенням Комітет Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією звертається до Уряду з вимогою забезпечити виконання розпорядження щодо усунення від керівництва Національного Університету ДПС України Павла Пашка.

Рішення прийняте за поданням народних депутатів Юрія Дерев'янка, Володимира Романюка та Михайла Гаврилюка.

За інформацією, яка є у розпорядженні нардепів, у Податковому університеті діє ціла організована група, яка всупереч низки доручень Уряду України чинить протизаконні дії, спрямовані на лобіювання інтересів Андрія Деркача, ніби-то з подачі якого вже чотири рази переносилися вибори ректора та призначено в.о. ректора Павла Пашка.

Помічником з адміністративно-господарської діяльності призначено Андрія Моченкова, колишнього заступника Михайла Добкіна (обидва підпадають під дію Закону "Про очищення влади"), які тепер здійснюють тиск на учасників акцій протесту та звільняють офіцерів, які встали на захист народного депутата Ірини Суслової, яку було побито за підтримку студентства. А останню вчену раду проводив скандально відомий ректор вишу Петро Мельник.

"Всі ці факти свідчать про те, що людьми команди Януковича готується рейдерське захоплення університету та подальше знищення навчального закладу та його авторитету. Як не дивно, все це відбувається в той час, коли Уряд прийняв рішення про переведення Податкового університету до відання Міністерства освіти і науки", - підсумовує Юрій Дерев'янко.

Нагадаємо.

5 лютого 2015 року після зустрічі народних депутатів з представниками Уряду та пікетування КМУ колективом університету Павла Пашка було відсторонено від виконання обов'язків в.о. ректора та призначені вибори на 27 лютого 2015 року, які знову перенесли на невизначений термін. Цьому передували акції спротиву студентського та викладацького колективу, які зібрали понад 500 підписів проти призначення П. Пашка. Народного депутата Ірину Суслову, що приїхала підтримати студентську акцію протесту, було побито полковником ДФС Валерієм Шевчуком, прибічником незаконно призначеного в.о. ректора. За цим фактом відкрите кримінальне провадження.

Поділитися новиною:
Поділитися