12 березня, 10:00

На Франківщині зібрали «хабар» для Президента

В Надвірній (Івано-Франківська обл.) біля приміщення райдержадміністрації громадські активісти збирали кошти на «хабар» в Адміністрацію Президента, аби керівництво держави нарешті призначило голову Надвірнянської РДА.

За словами учасників акції, Надвірнянський район п’ятий місяць живе та господарює без голови райдержадміністрації. Серед 23-ох претендентів на цю посаду не призначили жодного. Як зазначають активісти, влада не хоче призначати кандидатів, яких пропонує громада. «На Надвірнянщині йде прихована боротьба за володіння ресурсами краю, тому й не призначається ніяк голова. Останні два вбивства на території району - це не випадковість. Це питання лісу й нафти", - заявив під час акції керівник громадської групи Богдан Бойчук.

«Ми вирішили привернути увагу керівництва держави, щоб нарешті нам призначили голову району. Ми цю людину вислухаємо, поставимо запитання та допоможемо в роботі. Наразі  діяльність влади в районі фактично паралізована», - говорить активістка партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк.

Під час акції вдалось зібрати 108 гривень, один долар, 20 грош, і 20 радянських копійок. Проте активісти вважають, що цього замало, адже за їхньою інформацією «вартість посади складає 50 тисяч доларів».

Акцію ініціювала Громадська рада при Надвірнянський РДА та близько двадцяти інших громадських організацій.

Поділитися новиною:
Поділитися