12 березня, 16:45

Ірина Суслова: Житомирському аграрному вузу треба повернути вкрадену дослідну базу

Колектив Житомирського національного агроекологічного університету звернувся до народного депутата від партії «ВОЛЯ» Ірини Суслової з проханням допомогти у боротьбі за повернення дослідної бази - НДГ«Україна».

«Ганебну практику розкрадання власності українських вузів треба припинити. Я готую відповідне депутатське звернення та підтримуватиму вуз на чолі з в.о. ректора Олегом Скиданом у боротьбі за відібрану  у 2011 році  навчально-дослідну базу вишу», - заявила депутат ВОЛІ.

У своєму зверненні до депутата керівництво університету зазначає, що на сьогодні ЖНАУ залишається єдиним в Україні вишем в системі аграрних наук, який позбавлений власного науково-дослідного господарства, що негативно впливає і на рівень практичної підготовки студентства, і на розвиток наукового потенціалу вишу.  «Науково-педагогічний колектив та студенти університету одностайні у думці: на власній базі має функціонувати модельне навчально-дослідне господарство інноваційного типу, яке впроваджуватиме на практиці найсучасніші результати наукових досліджень в аграрній галузі», - запевняє в зверненні в.о. ректора Олег Скидан.  З цими пропозиціями житомиряни неодноразово зверталися до Міністра аграрної політики і продовольства України. Однак вирішення питання роками гальмується без будь-якої аргументації.

Ірина Суслова також вимагатиме скасування  рішення Кабінету Міністрів України щодо включення дослідного господарства «Україна» до переліку підприємств, які підлягають приватизації.  

Довідково:

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №127 від 23.02.2011 ДП «Навчально-дослідне господарство «Україна» Житомирського агроекологічного університету було включено  до переліку підприємств, які підлягають приватизації.  На сьогодні діяльність підприємства не відповідає статусу дослідного господарства, частина орендується комерційною структурою, яка нераціонально та екологічно небезпечно використовує землі з метою власного збагачення. Конференцією трудового колективу ЖНАУ (протокол № 5 від 28.11.2014 р.)  схвалено рішення про повернення ДП «НДГ «Україна» до складу Житомирського національного агроекологічного університету у якості структурного підрозділу з окремими юридичними правами, на базі якого заплановано створити модельну базу органічного землеробства.

    
Поділитися новиною:
Поділитися