13 березня, 18:45

В Івано-Франківську ділилися корупційними схемами

В Івано-Франківську громадські активісти та партійці «ВОЛІ» поділилися власним досвідом виявлення і боротьби з корупційними схемами.Ініціатором обговорень виступили члени Ради партії «ВОЛЯ» - народний депутат України Юрій Дерев’янко та Ольга Галабала.

Партія «ВОЛЯ» активно працює над виявлення та ліквідацією корупційних схем. За словами Ольги Галабали, сьогодні люди ВОЛІ на Прикарпатті діляться досвідом з громадськістю та обговорюють найбільші корупційні схеми. Як приклад, вона наводить виявлені нещодавно факти корупції при приватизації Бурштинської ТЕС.

«Цей об’єкт приватизований за 1 мільярд гривень. За офіційними даними, щорічний прибуток Бурштинської ТЕС становить 5 мільярдів гривень. А все майно, яке внаслідок приватизації передали Ахметову, поміщається на 200 сторінках паперу! І якщо подивитися на усе це майно, яке передане, і скільки воно вартує, то приватизація відбулася за надзвичайно заниженою вартістю. Крім того, Бурштинська ТЕС не сплатила жодної копійки земельного податку у бюджет міста Бурштин», - розповідає Ольга Галабала.

На переконання народного депутата України Юрія Дерев’янка, старі «схеми», успадковані від режиму Януковича, продовжують ефективно працювати  і на сьогоднішній день. Нещодавно він ініціював створення тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме обставини розкрадання державних коштів у 2011-2014 роках під час збирання небезпечних відходів в місті Калуш на замовлення Івано-Франківської облдержадміністрації.

«Комісія буде розслідувати усі обставини виконання договорів про надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу та їх оплати. Є підстави вважати, що ТОВ «С.І. Груп Консорт Лтд» не належним чином виконала послуги зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу. Існує загроза, що 294,3 мільйона гривень можуть бути сплачені державою на користь підприємства-виконавця безпідставно», - говорить Юрій Дерев’янко.

Також учасники зустрічі заслухали доповіді по земельним махінаціям, корупції в лісовому господарстві, екологічній сфері, довкола Бурштинської ТЕС та по махінаціям з бюджетом Івано-Франківської міської ради.

     
Поділитися новиною:
Поділитися