16 березня, 18:28

У Коломиї презентували «ВОЛЮ»

Вперше партію «ВОЛЯ» презентували на Коломийщині (Івано-Франківська обл). Про ідеологію, основні принципи функціонування та команду партії розповів  громаді народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко. Зокрема, він наголосив, що «ВОЛЯ» була створена під час подій на Майдані, і складається з активістів з усіх куточків України.

Говорячи про основні принципи та здобутки партії, нардеп найважливішим називає багатолідерність, адже у партії «ВОЛЯ» немає єдиного «вождя», а всі рішення приймаються спільно Радою партії. Такий принцип діє не тільки на всеукраїнському рівні, а й на місцевому.

На сьогодні одним із основних напрямків діяльності партії є викриття корупційних схем. «Ми зробили низку депутатських запитів, по яких порушено кримінальні справи. Йдеться про понад 70 корупційних схем, з якими ми боремось», - розповів народний депутат.

Відповідаючи  на питання щодо майбутніх виборів до місцевих органів влади, Юрій Дерев’янко наголосив, що позиція партії «ВОЛЯ» полягає у тому, що вибори мають відбуватись за пропорційною системою з відкритими партійними списками. На його думку, це допоможе виборцям обрати у місцеві ради більш ефективних політиків. «За такої системи виборці обирають конкретну людину, і чим більшу кількість голосів вона набере, тим вище вона буде у списку політичної партії, - розповів нардеп. - Принципово важливо, що не лідер партії одноосібно формує список, як йому зручно, а це роблять виборці завдяки їх волевиявленню». Він запросив всіх бажаючих приєднуватись до лав партії, щоб самостійно обрати свою владу.

Крім того, на зустрічі йшлося і про проект «Національний кадровий резерв», який спрямований замінити люстрованих чиновників на молодих і перспективних людей. «Студентів після навчання в університеті ніхто не хоче брати одразу на державну службу. Вимагають, або досвід роботи, або хабар - відзначив народний депутат. - Якщо у влади буде політична воля прийняти законопроект про національний кадровий резерв», то у людей буде можливість у відкритому доступі отримувати інформацію про вакантні посади в органах державної влади. Це допоможе громаді контролювати конкурси, організовані органами влади, на заміщення вакантних посад».

За останні кілька днів члени Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко та Ольга Галабала також зустрілись із мешканцями Рожнятівщини, Тисмениччини, Косівщини та Долинщини.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися