17 березня, 12:18

Аграрний університет Миколаєва досі очолює ректор, який виганяв студентів на антиукраїнські акції, - депутат Ірина Суслова

В аграрному університеті Миколаєва досі «хазяйнує» ректор, який у 2014 р. давав доручення викладачам та студентам брати участь в антиукраїнських акціях. Про ці та інші злочинні дії інформувала у депутатському зверненні депутат ВОЛІ Ірина Суслова, яка просить керівництво МВС, Генпрокуратури та Держфінінспекції навести лад у Миколаївському національному аграрному університеті.

У документі наводяться численні  факти корупції, зловживань  службовим становищем та проявів  сепаратизму.

Викладачі й студенти  нарікають на ректора В’ячеслава Шебаніна, який організував роботу, орієнтуючись на власні зв’язки в обласній держадміністрації часів Януковича. Навіть статус національного університет отримав за участь в політичних акціях на підтримку окремих членів Партії регіонів, які балотувалися на парламентських виборах 2012 року.

Проте належної оцінки з боку правоохоронних органів така діяльність у 2012 та 2014 рр. не отримала.

Не були покарані й винні у незаконних оборудках та фінансових махінаціях. Студенти передали депутату ВОЛІ Сусловій інформацію про низку корупційних схем, пов’язаних з примусовим медичним страхуванням за кошт стипендіального фонду МНАУ. А також з відрахуванням та поновленням, зі зміною форми навчання. Сенс таких дій керівництва полягав як в отриманні як додаткових державних коштів, так і в організації здирництва зі студентів.

Ця ситуація стала можливою, зокрема, через порушення в системі підбору кадрів: конкурси на вакантні посади в МНАУ перетворилися на фікцію.

Депутат Ірина Суслова у запиті до Генпрокурора Віктора Шокіна, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка детально виклала інформацію про зловживання й надала копії документів, які підтверджують слова студентів і викладачів. Вона попросила почати досудове слідство, щоб перевірити кожен факт порушення українського законодавства і притягнути до відповідальності усіх винних.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

http://volya.ua/upload/PDFs/133-501_04_03_2015.pdf
http://volya.ua/upload/PDFs/133-502_04_03_2015.pdf
http://volya.ua/upload/PDFs/133-503_04_03_2015.pdf

Поділитися новиною:
Поділитися