20 березня, 10:21

Люди ВОЛІ Світловодська виступили проти необґрунтованого підняття тарифів

Люди ВОЛІ Світловодська (Кіровоградська обл.) вимагають у міської влади обґрунтувати економічну доцільність підняття тарифів за вивіз сміття відповідно у 2 рази для фізичних осіб, та у 3 рази – для організацій. На цьому наполягає член партії ВОЛЯ, координатор місцевого осередку партії Олег Рудницький.

За його словами, у розрахунку щодо необхідності підвищення тарифів за вивіз сміття, яке виконав місцевий Комбінат комунальних послуг, є безліч помилок, а реальна ситуація така, що для фізичних осіб тарифи можна було взагалі не піднімати.

«Є приклад, що ОСББ, яке отримало сповіщення про підняття тарифу, відмовилося від послуг комунального підприємства – по суті, монополіста. Керівник будинку розрахував скільки міг би коштувати самостійний збір та вивіз сміття, і дійшов висновку, що тарифи взагалі можна було б не піднімати, - розповідає людина ВОЛІ. - Виникає запитання, для чого були збільшені тарифи у такому розмірі, і чи є таке підвищення по всій Україні, чи тільки у Світловодську?».

Він додав, що навіть після підняття плати за послуги, комбінат не вирішив проблеми із вчасним вивозом сміття. «Для цього варто глянути на фото, зроблене мною за кілька днів після впровадження нових тарифів», - каже Рудницький.

Він вимагає, аби за участі громадськості була створена спеціальна комісія, яка вивчить економічне обґрунтування підвищення тарифів, та представить на публічне обговорення її висновки. Лише  після відкритого конкурсу чи тендеру  на виконання послуг з вивезення сміття рішення виконкому про тарифи буде скасоване або змінене.

Поділитися новиною:
Поділитися