23 березня, 18:12

Громада села на Івано-Франківщині вимагає розслідувати та покарати винних у розкраданні майна недобудованої школи

Окрім цього, громаду села Назавизова (Надвірнянський район) обурює бездіяльність місцевої влади та свавілля тутешнього директора школи Ярослава Будзака.

Про це написала у Фейсбук член політради Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк, яка була присутня на зборах селян, ініційованим громадою села.

За словами Тетяни Пришляк, селяни звинувачують директора школи в розкраданні шкільного майна та вимагають його звільнення.

«Друга черга будівництва школи розпочалась ще 16 років тому. В будівлі передбачені просторі класні кабінети, спортивний зал, актовий зал, шкільна їдальня, а також відкриття приміщень для дошкільного закладу. В минулому році були встановлені вікна та двері. Перші виявились неякісними, тож їх зняли і встановили інші», - написала у Фейсбук Тетяна Пришляк.

Також селяни  виявили, що в новобудові зникли цегляні перестінки. Практично на усіх поверхах розібрано 185 кв.м. За попередніми підрахунками активісти підрахували збитки, які складають 45 тис.грн.

Як розповів журналістам сільський голова Назавизова Володимир Гаврилюк, у 2014 році на добудову шкільного корпусу було виділено субвенцію в розмірі 500 тис. гривень. В кінці року було повернуто понад 122 тис. гривень. Також він розповів, що справа знаходиться під слідством міліції. «За нашим зверненням була порушена кримінальна справа і зараз ведеться слідство. За словами міліції, слідство зараз на завершальній стадії.

Якщо слідство встановить винних, то збитки будуть компенсовані правопорушниками», - стверджує сільський голова.

За словами Тетяни Пришляк мешканці села й надалі домагатимуться звільнення директора школи, і не тільки через факти розкрадання шкільного майна, а й через відсутність у нього певних морально-етичних цінностей.

Поділитися новиною:
Поділитися