24 березня, 14:44

Рада підприємців Івано-Франківська просить людей ВОЛІ ліквідувати корупційну схему при ДФС

Рада підприємців при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради звернулась до народного депутата України, члена Ради партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка з проханням ліквідувати корупційну схему, яка діє при Державній фіскальній службі України (ДФС).

Підприємці скаржаться на те, що безпідставно вимушені сплачувати кошти за передачу даних у ДФС через «фірму-прокладку», яку називають екваєром. Це фірми, які приймають звітну інформацію за продаж товарів з реєстраторів розрахункових операцій, так званих касових апаратів.

Кожен підприємець, який користується реєстратором розрахункових операцій, сплачує 50 гривень в місяць екваєру за те, що той приймає всі звіти з касових апаратів та передає їх в ДФС України, та ще 100 гривень за оплату сервісного обслуговування касових апаратів.

«Чому ми не можемо подавати звіти одразу у базу даних ДФС?  На нашу думку, це відмінна корупційна схема. В Україні тисячі підприємців, що користуються реєстраторами розрахункових операцій. І щомісячно ми сплачуємо мільйони гривень цим «фірмам-прокладкам». На жаль, вони не були ліквідовані новою владою після Революції Гідності і процвітають сьогодні», - говорить голова ради підприємців Івано-Франківська Петро Строїч.

За його словами, Кабмін та ДФС України хочуть запровадити систему касових апаратів для всіх підприємців, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування. «Уряд каже, що малому бізнесу потрібно допомагати. А вони допомагають таким чином? – З точністю до навпаки! Вони тільки проблеми нам створюють», - додав Петро Строїч.

Підприємці у своєму зверненні закликали Дерев’янка розібратись із цією корупційною схемою і вирішити питання передачі інформації безпосередньо в базу даних ДФС України без вищезгаданих приватних «фірм-прокладок».

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися