27 березня, 09:00

Депутатам Івано-Франківської облради свідомо підсунули на голосування незаконне «земельне» рішення – людина ВОЛІ

Члени гаражного кооперативу «Соколи» в Івано-Франківському окружному адміністративному суді оскаржують рішення обласної ради про затвердження меж села Вовчинець Івано-Франківської міської ради.

Про це повідомив координатор партії «ВОЛЯ» в Івано-Франківську Володимир Кушніренко. Він наголошує, що рішення Івано-Франківської обласної ради про встановлення меж села Вовчинець є незаконним, а тому воно повинно бути відмінене та переглянуте.

«Документи, які надали юристи гаражного кооперативу підтверджують, що рішення, яке винесла на розгляд сесії Івано-Франківської обласної ради постійна депутатська комісія із земельних питань, не відповідає норм чинного законодавства і порушує Закон «Про землеустрій» та Земельний кодекс. При цьому, голова комісії Ігор Шумега був попередньо повідомлений про відсутність необхідної документації у проекті землеустрою. Але це, чомусь, не стало причиною доопрацьовувати документ. Відтак, рішення включили в порядок денний, а депутати проголосували за нього», - коментує Володимир Кушніренко.

Згідно документації, всупереч вимогам ст. 46 Закону України «Про землеустрій», в проекті землеустрою, який затверджено оскаржуваним рішенням Івано-Франківської обласної ради від 5 грудня 2014 року, відсутній перелік земельних ділянок державної власності, які переходять у комунальну власність відповідної територіальної громади, а також викопіювання із схеми землеустрою і техніко-економічне обґрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальної одиниці, а саме села Вовчинець. Це підтверджується листом головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області від 3 вересня 2014 року на ім’я голови постійної комісії обласної ради х питань розвитку села, аграрної політики, використання земель та регулювання земельних відносин Ігоря Шумеги.

Крім цього, при затвердженні проекту землеустрою понад 6 га землі, на якій розміщуються 1500 гаражів ГК «Соколи» увійшли до території Вовчинецької сільської ради.

«Із матеріалів проекту землеустрою щодо встановлення межі с. Вовчинець при встановленні нових меж змінено межі Івано-Франківська за рахунок того, що частина земель обласного центру переходить до сільської ради Вовчинців. Згідно ст. 174 Земельного кодексу України, передбачено, що рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням ВР Автономної Республіки Крим, Київської, Севастопольської міської та обласних рад. Проте Івано-Франківська обласна рада всупереч законодавства не звернулася з відповідним поданням до ВРУ про встановлення нових меж Івано-Франківська, а вирішила їх змінити тільки своїм рішенням», - коментує свою позицію юрист гаражного кооперативу «Соколи» Роман Жирун.

Реєстрація гаражного кооперативу «Соколи» здійснено у 2004-му році за рішенням Івано-Франківської міської ради. У 2006-му році рішенням Івано-Франківської міської ради земельна ділянка передана гаражному кооперативу «Соколи». Члени кооперативу сплачували кошти за оренду земельної ділянки до бюджету міста, а 5 грудня 2013 року міська рада прийняла рішення про влаштування додаткового в’їзду до гаражів. 11 квітня 2014 року у відповіді на інформаційний запит Івано-Франківська філія Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України надав відповідь, що гаражний кооператив «Соколи» зареєстрований за адресою «місто Івано-Франківськ, вулиця Вовчинецька, 225».

«Як наслідок, депутати обласної ради проголосували за рішення, яке явно потребувало доопрацювання. А Ігор Шумега, як голова земельної комісія облради, знав про це. Навіть коли члени гаражного кооперативу «Соколи» за нашої ініціативи зустрілися з членами земельної комісії, депутати дійшли висновку, що рішення обласної ради відповідало нормам чинного законодавства. Якщо голосування за проект землеустрою, у якому відсутня частина необхідної документації, на думку депутатської комісії, відповідає законодавству, то на мою думку, ці люди не відповідають займаним посадам», - коментує координатор партії «ВОЛЯ» Володимир Кушніренко.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться в п’ятницю, 27 березня о 10.30 в в Івано-Франківському окружному адміністративному суді. Суддя – Черепій П.М.

Поділитися новиною:
Поділитися