27 березня, 14:07

Дерев’янко пропонує облраді перевірити чи сплачуються податки з великих підприємств у бюджет Франківщини

Народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко запропонував Івано-Франківській обласній раді створити спеціальну комісію з числа представників усіх фракцій і партії обласної ради для перевірки повноти надходжень податків до бюджету з великих підприємств.

Таку пропозицію Дерев’янко вніс під час сесії Івано-Франківської обласної ради 27 березня.

Бюджетних коштів Івано-Франківщині катастрофічно не вистачає для розвитку усіх територіальних громад. При цьому, великі підприємства, що працюють в Івано-Франківській області, не сплачують податки за фактичним місцем виробництва.

За інформацію народного депутата, серед підприємств, які недоплачуюють податки до місцевих бюджетів, Бурштинська ТЕС, підрозділи ПАТ «Укрнафта», ТОВ «Даноша», ПП «Оскар» та інші.

«Відповідно до бюджету області за 2014 рік бюджет мав отримати за спеціальне використання води 6 мільйонів 859 тисяч гривень. Разом з цим, управління СБУ відкрило кримінальну справу і встановило, що підприємство ТОВ «Даноша» використало 360 тисяч метрів кубічних підземних вод, а сума збитків становить більше 15 мільйонів гривень», - говорить Дерев’янко.

Заступник голови Облради Олександр Левицький повідомив, що створення комісії відбудеться спільним розпорядження голови ОДА і голови облради. Відтак, затвердити її створення депутати зможуть на наступному пленарному засіданні.

   
Поділитися новиною:
Поділитися