30 березня, 16:40

Ольга Галабала закликає громадськість перевірити, як сплачуються податки з великих підприємств на Прикарпатті

Член ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала закликала громадських активістів та журналістів долучитись до роботи комісії обласної ради, яка перевірить повноту надходжень податків до бюджету з великих підприємств.

«Важливо, щоб ця комісія була дієвою та прозорою. Для цього необхідно, щоб громадські активісти та журналісти брали на себе відповідальність та долучались до роботи відповідної комісії та контролювали, щоб не виникало ніяких спекуляцій», - заявила Ольга Галабала.

За її словами значна кількість великих підприємств Івано-Франківської області сплачує не в повній мірі податки в місцеві бюджети, а кошти йдуть в «кишені» певних чиновників замість бюджетів громад.

Є і питання до великих підприємств області. Чи платять вони в повній мірі податки і чи такі податки справедливо розподіляються між громадами. Серед підприємств, щодо яких потрібно перевірити інформацію першочергово політик назива «Укранафту», Бурштинську ТЕС, ТзОВ «Даноша», сількогосподарське підприємство «Оскар», Обленерго, Облгаз та інші.

«Комісія займеться вивченням питань чи наповнюються бюджети сіл та міст за рахунок сплати податків великих підприємств та як відбувається розподіл таких податків, чи отримають бюджети сіл та міст справедливі доходи до бюджету. За спільним розпорядженням голови облради і голови ОДА було запропоновано створити таку комісію, прописати регламент її роботи, затвердити склад комісії і прийняти рішення про її створення  на наступній сесії обласної ради», - розповіла Галабала.

Нагадаємо, 27 березня на сесії Івано-Франківської обласної ради народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко ініціював створення тимчасової профільної комісії в Івано-Франківській обласні раді, яка займеться перевіркою надходжень податків до місцевих бюджетів з великих підприємств.

 
Поділитися новиною:
Поділитися